Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Austrālijas tabakas ražotāji piesaka karu valdībai

Austrālijas lielākie tabakas ražotāji piedraudējuši, ka samazinās cigarešu cenu, ja parlaments apstiprinās valdības ieceri ieviest vienotu cigarešu paciņu dizainu, tādējādi liedzot izcelties atsevišķiem zīmoliem un faktiski izskaužot pēdējo pastāvošo cigarešu reklāmas veidu.

Leiboristu premjerministres Džūlijas Gilardas vadītā valdība jūlijā iepazīstinās ar plānu, kas paredz, ka nākotnē pilnīgi visas cigarešu markas būtu nopērkamas olīvzaļā paciņā, kuras rotātu liels uzraksts, kas vēsta par smēķēšanas kaitīgo ietekmi uz veselību, un šokējoši attēli, kuros redzamas cigarešu lietošanas destruktīvās sekas, piemēram, cilvēks ar mutes vēzi, raksta aģentūra AP. Cigarešu markas nosaukums sīkiem burtiņiem būtu izlasāms paciņas apakšā.

Valdība sagaida, ka jaunais iepakojums smēķēšanu padarīs mazāk pievilcīgu jauniešiem un samazinās Austrālijas smēķētāju skaitu, kas pašlaik ir 17% no 22,6 miljoniem valsts iedzīvotāju. Nav gan garantijas, ka plāns sevi attaisnos, jo Austrālija ir pirmā valsts pasaulē, kas šādus pasākumus vēlas ieviest.

Tabakas ražotāji uzskata, ka vienotās cigarešu paciņas būs viegli viltojamas un tas novedīšot pie lēto Āzijas kontrabandas cigarešu ieplūšanas Austrālijas tirgū.

Tabakas kompānijas brīdina, ka likuma pieņemšanas gadījumā ne tikai samazinās cigarešu cenu, bet arī iesūdzēs tiesā valsti, un ir pārliecinātas, ka iztiesās miljardos mērāmu kompensāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits