Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

G7 nevienojas par jaunām sankcijām Krievijai un Sīrijai

G7 valstu ārlietu ministri otrdien nav spējuši vienoties par jaunām sankcijām Sīrijas prezidentam Bašāram el Asadam un viņa sabiedrotajai Krievijai, otrdien pavēstījis Itālijas ārlietu ministrs Andželīno Alfāno. "Pavisam noteikti [šajā jautājumā] ir atšķirīgi viedokļi," atzina Itālijas ārlietu ministrs. "Nav vienprātības par jaunām sankcijām kā efektīvu instrumentu," viņš paudis.

Šo jautājumu G7 sanāksmē bija izvirzījis Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons, kurš saistībā ar pagājušajā nedēļā notikušo ķīmisko uzbrukumu nevainīgiem civiliedzīvotājiem Sīrijā atcēla plānoto vizīti Maskavā.

Džonsons bija uzsvēris, ka ir iespēja noteikt jaunas "sankcijas dažām Sīrijas militārpersonām un dažām Krievijas militārpersonām, kas ir bijušas iesaistītas Sīrijas militāro centienu koordinēšanā".

Tomēr G7 valstu ārlietu ministru tikšanās laikā Itālijas pilsētā Lukā izskanējis, ka pirms turpmāku soda mēru noteikšanās jānotiek konkrētai izmeklēšanai par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā.

Alfāno arīdzan norādīja - Itālija uzsver, ka "sankcijas ir instruments, nevis mērķis pats par sevi", kā arī brīdināja, ka "būtu nepareizi Krieviju varētu izolēt un iedzīt stūrī".

Jau vēstīts, ka Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija Syrian Observatory for Human Rights pagājušajā nedēļā ziņoja par uzbrukumā ar ķīmisko ieroču pielietošanu bojā gājušiem teju 90 cilvēkiem, tostarp teju 30 bērniem. Iespējams, ka upuru skaits vēl pieaugs, jo daudzi ir smagi saindējušies.

Reaģējot uz šiem notikumiem, ASV pēc prezidenta Donalda Trampa pavēles ar 59 Tomahawk raķetēm deva triecienu vienai no Asada režīma aviobāzēm.

Pēc uzbrukuma Krievija, aizstāvot Asadu, gan paziņoja, ka indīgā gāze izplatījusies nevis tāpēc, ka to uzlidojumā izmantojuši Asada režīma spēki, bet gan pēc tam, kad sabombardētas nemiernieku ieroču noliktavas, kurās esot bijuši ķīmiskie ieroči. Gan Rietumvalstis, gan Turcija, gan ķīmisko ieroču eksperti šim skaidrojumam netic.

Top komentāri

cenzorelim lēkme, smaga
c
Civilizēto nāciju liekulīgais kurlums ir vēl sliktāks par necivilizēto nāciju mežonību. Kāpēc cenzorelis ignorē ārsta norādījumus un nedzer izrakstīts zāles?
sēlis
s
Tā Rietumu sabiedrība savā melīgumā un liekulībā kļūst arvien nožēlojamāka, laikam sākās agonija un noriets!
haha
h
Apsveicami, ka nevienojās! Sankciju politika ir destruktīva un ne pie kā laba nenovedīs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits