Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Slovākija novembrī varētu sākt reversās gāzes piegādes Ukrainai

Slovākija saistībā ar gāzes piegādes problēmām Ukrainai varētu novembrī sākt reversās gāzes piegādes valstij, svētdien ziņo Slovākijas ziņu aģentūra TASR, atsaucoties uz ekonomikas ministra Tomaša Malatinska teikto.

Ukrainas enerģētikas ministrs Jurijs Prodans pagājušajā otrdienā paziņoja par draudiem, ka varētu tikt pārtrauktas Krievijas gāzes piegādes Ukrainai, kas tādējādi radot draudus arī gāzes tranzītam uz Eiropu, ņemot vērā gāzes cenas būtisku paaugstinājumu.

Krievija jau atcēlusi Ukrainai noteikto atlaidi gāzes cenai, tādējādi cena no aprīļa sasniegusi 485 dolārus par 1000 kubikmetru dabasgāzes.

Prodans norāda, ka Ukrainas iespējas uzturēt gāzes tranzītu nav bezgalīgas.

"Mums šodien [svētdien] ir jau sagatavots lēmums. Pirmdien man jāparaksta licence Slovākijas gāzes transporta uzņēmumam Eustream, kas tam sniegs iespēju no novembra nodrošināt reversās gāzes piegādes nepieciešamā apjomā. Šo apjomu turpmāk būs iespējams paaugstināt. Šādu iespēju nepieciešams apspriest ar Krievijas pusi," pavēstīja Slovākijas ekonomikas ministrs.

Ministrs uzsver, ka Slovākija vēlas palīdzēt Ukrainai risināt problēmas, nodrošinot reversās gāzes piegādes, taču "šīs problēmas risinājums nedrīkst radīt zaudējumus ne pašai Slovākijai, ne Eiropas Savienības interesēm".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits