Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Erdogans atkal draud atvērt migrantiem durvis uz Eiropu

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien, viesojoties Ungārijā, atkārtojis savus draudus atvērt nelegālajiem imigrantiem durvis uz Eiropu, ja starptautiskā sabiedrība nepalielinās atbalstu Turcijai.

"Neatkarīgi no tā, vai atbalsts tiks saņemts, mēs turpināsim uzņemt mūsu viesus, bet tikai līdz zināmam punktam," preses konferencē kopā ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu sacīja Erdogans.

"Ja mēs redzēsim, ka tas nestrādā, kā jau es teicu agrāk, mums nebūs citas iespējas, kā atvērt vārtus. Ja mēs atvērsim vārtus, skaidrs, kurp viņi dosies," paziņoja Erdogans.

Eiropas Savienība (ES) un Turcija 2016.gadā noslēdza vienošanos, saskaņā ar kuru ES apņēmās piešķirt palīdzībā Turcijai sešus miljardus eiro, apmaiņā pret ko Turcija piekrita apturēt nelegālo imigrantu plūsmu uz Eiropu.

Erdogans ir vairākkārt draudējis atļaut nelegālajiem imigrantiem doties tālāk uz Eiropu, ja starptautiskie partneri nepiešķirs Turcijai vairāk naudas, lai palīdzētu tai izmitināt bēgļus.

Kopš Sīrijas pilsoņkara sākuma Turcija ir uzņēmusi aptuveni 3,6 miljonus bēgļu, kas ir daudz vairāk nekā jebkura cita valsts.

Top komentāri

reptilis
r
Samaksājiet šantažistam vienreiz..maksāsiet vēl un vēl....:)))....ne jau Turcija ir spēcīga...vienkārši Eiropa ir vāja,jo visi ir palikuši tik ""labi""...""balti""...""pūkaini""...""toleranti""...,kad Latvija stājās ES,tad prasība bija - spēcīga robežkontrole! Ja ,ES neliek cietumā legālos cilvēku kontrabandistus ,kuri uzdodas par cilvēktiesību aktīvistiem...,kuri var nofraktēt kuģus....,tad ,kā visos detektīvos uzdosim sev jautājumu - kuram vai kuriem tas ir izdevīgi???...tātad tā nav vienkārša mīkstmiesība ,bet konkrēti tiek realizēta migrantu ievešanas politika...un cilvēkmīlestība ir vienkārša vīģes lapa:)))
turku nacists šantažē Eiropu
t
Pirmais solis būtu to sūdu izmest no NATO. Pēc tam Turciju boikotēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits