Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rinkēvičs: ES vairāk jāatbalsta Ukraina

Krievijas Federālā drošības dienesta Robežsardzes dienesta kuģu uzbrukums 25. novembrī trim Ukrainas Jūras spēku kuģiem starptautiskajos ūdeņos netālu no Kerčas šauruma ir uzskatāms par agresijas aktu, tādēļ EIropas Savienībai (ES) jāparedz lielāka palīdzība, Milānā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 25. Ministru padomes sanāksmes laikā Ukrainas organizētā pasākumā “Par Krimas Autonomās Republikas, Sevastopoles, Melnās jūras un Azova jūras daļu militarizāciju” paudis ārlietu ministrs Edgars RInkēvičs (VIenotība).

“Vēlos arī uzsvērt, ka neuzskatām šo par atsevišķu incidentu, bet gan par klaju starptautisko tiesību pārkāpumu un uzbrukuma Ukrainas suverenitātei turpinājumu. Tāpēc pieprasām Krievijai pēc iespējas ātrāk un bez priekšnosacījumiem atbrīvot arestētos Ukrainas jūrniekus un sagrābtos kuģus. Aicinām Krieviju spert visus nepieciešamos soļus situācijas deeskalēšanai. Šobrīd Eiropas Savienībai ir jāsniedz lielāks atbalsts Ukrainai,” uzsvēra Rinkēvičs.

2014. gadā Latvijā tika uzsākta karadarbībā Ukrainā cietušo Ukrainas karavīru ārstēšana un rehabilitācija. Izmantojot valsts atbalsta programmu, 2014.-2016. gadā Latvijā ir ārstējušās 27 personas. Šogad Nacionālajā centrā Vaivari rehabilitācijas kursu izgāja 15 Ukrainas karavīri.

Top komentāri

ērce
ē
Apturēt Nord Stream 2.
Kuij
K
Pidaržidu biznes.
Ezis
E
Nevienu loģisku argumentu neizlasīju, kāpēc ES būtu pretrunā savām interesēm jāatbalsta Ukraina. Politika ir pragmatiska lieta - ko mums tas dos?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits