Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pamest valsti vai kļūt par ministru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rommels
r
nesānāk par noziedznieku!tātad nevajag!
Māris
M
Cik tālu ir ļauts izlasīt,varu teiktajam tikai piekrist.Jācer,ka vismaz partiju nomenklatūras ministru rotēšana,no vienas nozares uz nākamo,neatkarīgi no zināšanām,beidzot tiks apturēta!
Raimonds
R
visi ministri atnāk mainīt valsti, bet neko neizdarot, klusi aiziet. Aiziet un pēkšņi kļūst par turīgiem uzņēmējiem, šaurās nišās, kas saistītas ar valsts iepirkumiem.
Neslāvs
N
Agrāk ganiņš, kad paaugās, varēja cerēt kļūt par pušelnieku, nu citi kalpu bērni ievēl par Saeimas deputātu...
mjā
m
nedaudz pārsteidza frāžainā tukšvārdība. Tā radīja aizdomas par zemu izglītības/pašizglītības līmeni. Nu, labi, pašlaik norakstīšu to uz jauna politiķa īpašu "viltību"
ezis
e
Nāk no Lemberga dzimtās puses. Gribētos jau cerēt, ka tā ir vienīgā sakritība, bet......
VVZ
V
Par šo džeku nekas slikts nav dzirdēts, lai nu viņam veicas! Bet- par valsts pamešanu un ministrēšanu- ja ir iespēja, valsts ir jāpamet! Viennozīmīgi.
Prātotājs
P
Man, jau, nāk smiekli. Kas būs tālāk? Varu tikai iedomāties. Es arī neatteiktos savu četrgadīgo dēlu (ja tāds būtu attiecīgajā vecumā) vest trennēties uz Amsterdamas Ayax. Diemžēl es atalgojumā par darbu Valsts labā (Iekšlietu sistēmā,kā civilpersona) pelnu nedaudz mazāk par norādīto summu.Toties varu spriezt par dzīvi no reālās puses, nevis no "mākoņiem". Lai ministra kungs kaut ko vispār saprastu-piedāvāju samainīties ar atalgojumiem. Tad, drīz vien, domas un ieceres krasi mainīsies.
VVZ
V
Prātotāj, Tavas latviešu valodas prasmes liecina, ka skolā sekmes bija stipri zem viduvējā līmeņa.
  • 13
  • 12
Tālis
T
Latvijā viss ir citādi - par iekšlietu ministru bija iecelts ārsts, tad lauksaimnieks (piensaimnieks, ar kuru zemnieku tagad tiesājās), tad mācītājs. Ceru, ka jurists būs īstais!
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ir gan loģiski un precīzi jūsu spriedumi par politisko tradīciju iztrūkumu un par autsaideru iekrišanu politiķu krēslos... bet, atvainojiet, tad jūs automātiski apšaubat Atmodas leģitimitāti, jo arī to organizēja autsaideri - iepriekšējā režīma lūzeri un pat ļaudis ar garu Aleksandra augstumu apmeklējumu vēsturi. Vai vienmēr simtgadīgās partijas ģenerē labās idejas? Bet, varbūt ir kaut kas cits, kas cilvēces vēsturē izvirza pareizos cilvēkus pareizajā laikā?
TrollisJT
T
Boļševiku politiķu inkubators bija komjaunatne. Tur labi iemācīja melot kopš jaunības.
Toms
T
TrollisJT Intresanti kā viņš varēja būt boļševiku inkubatorā ja viņš CCCP ir redzējis ar vienu aci jo vins piedzima 80 gadā?????? Pidrillla
  • 5
  • 2
Udo Ulbergs
U
Pēcpadomju Latvijā neeksistē pasaulē labi pazīstamā parādība - politiskā karjera. Šai parādībai ir noteikta specifika. Rietumos (arī PSRS) politiskā karjera sākas agrā jaunībā, pakāpeniski virzoties uz augšu politisko amatu hierarhijā. Parasti jaunieša politiskā karjera sākas ar zīmuļu asināšanu partijas pasākumiem. Pēc iestāšanās partijā jaunietis var sākumā cerēt saņemt tikai visvienkārsākos partijas uzdevumus, to izpildē pieliekot maksimālās pūles, ja grib "taisīt" politisko karjeru. Bet kas notiek pēcpadomju Latvijā? Tas ir labi zināms, tāpēc varu teikt vienā frāzē: pie mums pat Valsts prezidents var kļūt cilvēks no ielas, kāds ir arī dotais ministrs "Dienas" publikācijā. Skaidrs tādējādi ir tas, ko var gaidīt no tādiem valsts vadītājiem un no tādas valsts vispār. LR ir valsts odiozs simulakrs.
jurists
j
Pirmajos neatkarības atjaunošanas gados varēja būt visādi, kad par ministriem tika likti patrioti un dažkārt arī tur tika pajoliņi, tomēr mazākumā. Vai atceraties Šķēles laikā tādu IZM ministru Vītolu, kas ar koka šauteni skraidīja ap Brīvības pieminekli un mācīja dzīvot akadēmiķi Stradiņu? Lielākā vaina ir tā, ka mums nav stabilu partiju. Pietiek ar viena kaimiņdukša izdarībām un partija gatava. Runājot par šo pašreizējo iekšlietu ministru, viņš nav ņemams par pilnu kaut vai tāpēc, ka iestājies šajā galējo populistu partijā, kuriem nav nekādas sajēgas par valsts pārvaldi un reformu veikšanas smagumu.
  • 13
  • 3
Udo Ulbergs
U
Ļoti labs komentārs manam komentāram! Pārpublicēju savā FB kontā.
  • 4
  • 5
tādi esam
t
Jums 100% taisnība. Vecajās demokrātijās, piemēram, policijas darbvede vai sīkuzņēmuma finansu direktore nekad nevarētu tikt nominēta par ministri. Tāpat par ministru netiktu arī šis censonis, kas neko vairāk par tukšu runāšanu neprot. Rietumu demokrātijās jaunie politiķi savu karjeru sāk ar "kafijas pienešanu"partijas bosiem. Pēc tam, ja bijuši centīgi, tiek par palīgu, pēc gadiem - par padomnieku utt. Šo valstu parlamentos arī nonāk visādi dīvaiņi, tomēr par MINISTRU, no kura lielā mērā ir atkarīga nozares attīstība, netiek likti nepieredzējuši censoņi. Diemžēl pie vainas ir arī mūsu lētticīga sabiedrība, kas iedomājušies, ka visi pieredzējušie politiķi ir zagļi,, ka jaunie viņus iecels saulītē.
  • 31
  • 7

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata