Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Azartiskā daiļslidošana

Ledus haļļu deficīts valstī četrpadsmit gadu vecajam daiļslidotājam Danielam Kočkeram liek vienā dienā treniņus aizvadīt pat divu dažādu pilsētu arēnās, tomēr tas nav šķērslis. Jaunais sportists nodarboties ar vizuāli baudāmo sporta veidu sāka, lai uzlabotu veselību, bet pašlaik jau ir viens no talantīgākajiem valstī un cer nākotnē braukt uz olimpiskajām spēlēm. Stāsta viņš pats!

Kad biju piecus gadus vecs, daudz slimoju un ārsts mammai teica, ka nepieciešams izvēlēties sportu uz ledus – vai nu hokeju, vai daiļslidošanu. Pamēģināju hokeju, tas man nepatika, un devos uz daiļslidošanas treniņiem. Daiļslidošana ir ļoti azartisks sporta veids, kas palīdz trenēt elpošanu.

Treniņi ikdienā notiek divās ledus hallēs – gan Volvo hallē Imantā, gan arī Jelgavā. Dzīvoju Rīgas centrā, tāpēc uz Volvo halli nokļūt ir viegli, bet brauciens uz Jelgavu gan prasa vairāk laika. Kamēr pasaulē valda Covid-19, man ir 2–3 treniņi dienā, bet, kad pandēmijas nebija, katru dienu aizvadīju vismaz trīs treniņus. Starp treniņiem mācos tālmācībā, bet, kad man ir brīvs laiks, labprāt spēlēju futbolu.

Daudzi saka, ka daiļslidošana ir sporta veids meitenēm, tomēr mani šāds cilvēku iespaids neietekmē. Pasaules līmenī junioru vecumā vairāk ir tieši puiši, nevis meitenes. 

Daiļslidošana ir dārgs sporta veids. Treniņnometnes prasa lielus līdzekļus, dārgi maksā slidas, forma. Lai to visu varētu atļauties, nepieciešami arī sponsori.

Savā karjerā vēlos aizbraukt uz visām nopietnākajām sacensībām – Eiropas čempionātu, pasaules čempionātu un olimpiskajām spēlēm.

Uz ledus man vislabāk padodas un patīk lēcieni – mīļākais no tiem ir Aksels, kurā tiek veikti 3,5 apgriezieni. Mani elki ir divkārtējais pasaules čempions daiļslidošanā Neitans Čens un divkārtējais olimpiskais čempions Judzuru Hanju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visa dzīve - florbols

Vienā no populārākajiem Talsu sporta veidiem meistarību attīsta Alekss Siņkevičs (12), kurš florbolu sauc par visu savu dzīvi – treniņiem un prasmju slīpēšanai vienmēr tiks dota priekšroka. Nese...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā