Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Skaists sezonas noslēgums

Latvijas spēcīgākās florbola komandas jau kopš 2016. gada tiek noskaidrotas Arēnā Rīga un arī šogad 15. aprīlī gaidāms Elvi līgas Superfināls. Par gaidāmo Superfināla dienu, kurā uzzināsim arī sieviešu turnīra čempiones un 1. līgas labākos, stāsta Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons.

Papildu motivators. Pirmo superfinālu 2015. gadā testa režīmā sarīkojām Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, lai mazākā arēnā saprastu, vai cilvēkiem tas interesē un vai viņi ir gatavi ierasties. Uz Arēnu Rīga pārcēlāmies gadu vēlāk. Toziem Rīgā bija gaidāms pasaules čempionāts, tāpēc ar superfinālu pārbaudījām visas tehniskās nianses, jo līdz tam valsts lielākajā hallē florbols nebija spēlēts. Turpmāk sezonu Arēnā Rīga esam noslēguši katru gadu, izņemot divas reizes, kad ietekmēja Covid-19 ierobežojumi. Atgriezāmies pērn Lielajā piektdienā, kas bija viens no pirmajiem lielajiem publiskajiem pasākumiem pēc ierobežojumu atcelšanas. Visi sezonu grib noslēgt skaisti un, komunicējot ar klubiem, esam sapratuši, ka iespēja tikt spēlēt Arēnā Rīga viņiem ir kā papildu motivators.

Skatītāji atgriežas. Šīs sezonas laikā kādā brīdī likās, ka iestājies skatītāju apsīkums, jo apmeklējums samazinājās uzreiz vairākiem klubiem – iespējams, līdzjutēji atraduši no sporta pasākumiem klātienē. Tomēr izslēgšanas turnīrā viņi atkal atgriezušies un zāles ir pilnas, piemēram, Cēsīs bija pat virs 1200 skatītājiem. Superfinālu Arēnā Rīga katru gadu apmeklē ap 4000 cilvēkiem, to vidū daudzi jaunie florbolisti, kuriem ļaujam izbaudīt lielisko sacensību atmosfēru. 

Labākās dāmas. Šogad Arēnā Rīga atkal tiks aizvadīta arī sieviešu čempionāta finālspēle, kurā tiksies Rubene un NND/ RJTC. Četras spēles vienā dienā ir daudz un izmaksā dārgi, tāpēc pērn sieviešu čempionāta finālā rīkojām spēļu sēriju. Tomēr šogad pēc Sieviešu florbola attīstības komitejas aicinājuma superfināla dienā atgriežas arī dāmu zelta mačs.

Cīņa par Virslīgu. Noskaidrosim arī 1. līgas čempionus. Šo sacensību izslēgšanas turnīrs šogad tika sadalīts divos zaros, vienā spēlējot Igaunijas vienībai no Jegevas un Virslīgas fārmklubiem, bet otrā – komandām, kas cer tikt Virslīgā. Līdz ar to vienībai, kas triumfēs Arēnā Rīga, būs pirmās rokas tiesības pieteikties dalībai nākamās sezonas augstākās līgas turnīrā.

Lielvārdes fanu armija. Jau pēc četrām pusfināla spēlēm kļuva zināms, ka viena no šīs sezonas Elvi florbola līgas finālistēm būs Valmiera, kamēr otrā sērijā starp Lielvārde/FatPipe un Masters/Ulbroka labāko tik ātri noskaidrot neizdevās. Katrai no komandām Arēnā Rīga būs savs fanu sektors, un šoreiz visaktīvāk biļetes pērk Lielvārdes līdzjutēji. Izskatās, ka viņiem ar vienu sektoru varētu arī nepietikt. Finālus allaž kuplā skaitā apmeklē arī neitrālie skatītāji, kuri regulārajā turnīrā tribīnēs nav bijuši ne reizi, bet sezonas kulminācijā izbauda gan spēļu kvalitāti, gan to starplaikos esošos priekšnesumus.

Florbols turpinās. Uzreiz pēc superfināla uzmanību pārņems Latvijas U19 izlase, kam no 26. līdz 30. aprīlim Dānijā gaidāms pasaules čempionāts. Jūnijā risināsies pirmā Latvijas vīriešu izlases treniņnometne jaunā galvenā trenera Heiki Lūkonena vadībā, un augustā notiks tradicionālais Latvian Open turnīrs, kurā, iespējams, spēlēs arī vīriešu izlase. Savukārt septembrī valstsvienībai gaidāms Četru nāciju turnīrs, kurā šogad vēlamies ieviest jaunu un vēl nebijušu konceptu, bet nākamgad, iespējams, šīs sacensības sarīkosim kādā ēkā, kurā florbols vēl nav spēlēts. Gaidiet jaunumus!

LATVIJAS FLORBOLA SUPERFINĀLI

15. aprīlis, Arēna Rīga

  • 11.00 Elvi florbola līgas finālspēle sievietēm (tiešraide TV4)
  • 14.00 Vīriešu 1. līgas finālspēle (tiešraide TV4)
  • 17.00 Elvi florbola līgas spēle vīriešiem par 3. vietu (tiešraide TV4)
  • 20.00 Elvi florbola līgas finālspēle vīriešiem (tiešraide LTV7)

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze aprīļa numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā