Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Volejbola svētki gada nogalē

Latvijas labākās volejbola komandas 16. un 17. decembrī Rimi Olimpiskajā centrā Rīgā noskaidros Cewood Latvijas kausa ieguvējus. Turklāt paralēli Latvijas kausu izspēlēs arī jaunatnes volejbolisti un pludmales volejbolisti, līdz ar to šī sporta veida svētkos piedalīsies ap 600 dalībniekiem. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte

Jau 19. reizi. Latvijas kauss vīriešiem tiek rīkots kopš 2003. gada un nenotika vienīgi 2020. gadā, kad mūs visus ietekmēja Covid-19 pandēmija. Līdz ar to šogad kausa ieguvēji tiks noskaidroti 19. reizi. Pērn un četrās no iepriekšējām piecām reizēm labākā bijusi Jēkabpils Lūšu komanda. Sievietēm pirmais turnīrs tika sarīkots jau 2001. gadā, bet regulāras Latvijas kausa sacensības aizvadām kopš 2016. gada. Pagājušajā sezonā par labākajām kļuva Jelgavas volejbolistes un katrā no iepriekšējām trim reizēm uzvarētājas mainījušās. 

Arī debitanti. Vīriešu sacensībām šogad pieteicās septiņas komandas. Ar pirmo numuru izsētie iepriekšējās sezonas kausa ieguvēji Jēkabpils Lūši automātiski iekļuvuši pusfinālā, bet pārējām vienībām bija nepieciešams izspēlēt ceturtdaļfinālu kārtā. Tur spēkojās abas pārējās šīs sezonas Baltijas līgas dalībnieces RTU Robežsardze/Jūrmala un Ezerzeme/DU, Optibet Latvijas čempionātā spēlējošās Jelgava, Vecumnieki un Augšdaugava, kā arī komanda Nuki/Sigulda no Entuziastu volejbola līgas, kas līdz šim Latvijas kausā un Latvijas čempionātā nav piedalījusies. Par siguldiešiem ir īpašs prieks, jo viņi pieņēma izaicinājumu pārbaudīt savus spēkus ar pretiniekiem no spēcīgākajām līgām.

Vai atkal jelgavnieces? Sievietēm ar pirmo numuru izliktas pagājušā gada Latvijas kausa ieguvējas Jelgava, kas, tāpat kā valsts čempiones RVS/LU un SuFA klubs/ DU, automātiski iekļuva pusfinālā. Pēdējā ceļazīme tika sadalīta ceturtdaļfināla duelī starp Optibet Baltijas līgas komandu RSU/MSĢ un Gulbeni no Optibet Latvijas čempionāta.

Uz Eirokausiem! Komanda, kas uzvarēs Latvijas kausā, izcīnīs iespēju piedalīties nākamās sezonas CEV Izaicinājuma kausa turnīrā. Covid-19 iespaidotajā 2020./2021. gada sezonā Eirokausiem bija pieteikušās pat trīs Latvijas komandas – Jēkabpils Lūši un RTU Robežsardze/Jūrmala vīriem, kā arī RVS/LU dāmām. Šogad savus spēkus Eiropā pārbauda vienīgi RVS/LU volejbolistes, piedaloties CEV Izaicinājuma kausā.

Gada nogales lielākais volejbola pasākums. Jau otro gadu Latvijas kausa izcīņu atbalsta uzņēmums Cewood un, pateicoties viņu iesaistei, varam ne tikai turpināt šo ilggadējo tradīciju, bet arī nodrošināt klubiem finansiālu atbalstu dalībai Eirokausos. Paralēli pieaugušo sacensībām ar Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas atbalstu Latvijas kausa ieguvēji tiks noskaidroti arī klasiskajā volejbolā zēniem un meitenēm U14, U16, U19 vecuma grupās un pludmales volejbolā U14, U16, U18 vecuma grupās. Līdz ar to šajās divās dienās volejbols no deviņiem rītā notiks ne tikai trijās Rimi Olimpiskā centra zālēs, bet arī Rīgas 49. vidusskolā, kopā sacenšoties ap 600 dalībniekiem.

Cewood Latvijas kauss volejbolā, Rimi Olimpiskā centra centrālā laukuma spēļu programma

16. decembris (ieeja bez maksas)

  • 9.00 1. pusfināls U19 vīriešiem
  • 11.00 2. pusfināls U19 vīriešiem
  • 13.00 Cewood Latvijas kausa 1. pusfināls sievietēm VK Jelgava - RSU/MSĢ (tiešraide Best4Sport TV)
  • 15.30 Cewood Latvijas kausa 2. pusfināls sievietēm Rīgas Volejbola skola/LU - SUFA klubs/DU (tiešraide Best4Sport TV)
  • 18.00 Cewood Latvijas kausa 1. pusfināls vīriešiem SK Jēkabpils Lūši - VK Vecumnieki (tiešraide Best4Sport TV)
  • 20.30 Cewood Latvijas kausa 2. pusfināls vīriešiem RTU Robežsardze/Jūrmala - VK Ezerzeme/DU (tiešraide Best4Sport TV)

 

17. decembris

  • 9.00 Fināls U19 sievietēm (ieeja bez maksas)
  • 11.00 Fināls U19 vīriešiem (ieeja bez maksas)
  • 13.00 Fināls U16 vīriešiem (ieeja bez maksas)
  • 15.00 Fināls U16 sievietēm (ieeja bez maksas)
  • 17.30 Cewood Latvijas kausa fināls sievietēm (biļetes bezrindas.lv, tiešraide lsm.lv)
  • 20.45 Cewood Latvijas kausa fināls vīriešiem (biļetes bezrindas.lv, tiešraide LTV7)

Jauniešu kausa izcīņas tiešraides būs iespējams vērot Volejbols Latvija YouTube kanālā.

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze decembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā