Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Daugaviņš papildlaika pēdējā sekundē izrauj Latvijas izlasei uzvaru pār Franciju

Kasparam Daugaviņam arī otrajā mačā gūstot uzvaras vārtus papildlaikā, turklāt pēdējā sekundē, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Pamatlaikā Latvijas izlasē ar precīziem metieniem izcēlās Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts. Francijas izlases labā vārtus guva Stefāns da Kosta un Pjērs Eduārs Belemārs.

 

Daugaviņš, kurš pirmajā spēlē iekrāja 2+1, šajā mačā atzīmējās ar vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

 

 

 

Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 27 no 29 metieniem. Pretējos vārtos Žiljēns Žunka tika galā ar 33 no 36 raidījumiem.

Ar četriem punktiem divās spēlēs Latvijas izlase šobrīd ir B apakšgrupas līdere, taču vakarā vēl otro spēli aizvadīs Zviedrija un Polija.

Sestdien Latvija turnīra pirmajā mačā ar 5:4 pagarinājumā uzvarēja Poliju, bet Francija ar 1:3 piekāpās Kazahstānai.

Spēles sākumā Renārs Krastenbergs nopelnīja Latvijas izlasei iespēju spēlēt vairākumā. Tajā latvieši veiksmīgi nostājās pretinieku aizsardzības zonā un izdarīja vairākus metienus, taču ripu vārtos neraidīja, tajā skaitā brīdī, kad francūžu kļūdas dēļ vārti palika tukši.

Latvijas izlase ātri ieguva iniciatīvu, francūžiem pirmajās desmit minūtēs tikpat kā neradot iespējas gūt vārtus. Perioda otrajā pusē mazākumā latviešus atstāja Kristaps Zīle, bet Oskars Batņa saņēma noraidījumu līdz spēles beigām par dūrienu ar nūju. Spēlējot trijatā pret pieciem, pēc da Kostas metiena ripa no Roberta Mamčica nonāca Latvijas izlases vārtos - 17.minūtē 1:0 Francijas labā.

Pēc Sašas Treja noraidījuma izlases nākamās divas minūtes turpināja spēlēt četratā pret četriem, bet periodu noslēdza atkal mazākumā, jo vēl nebija noslēdzies Batņam piespriestais piecu minūšu noraidījums.

Lai gan otrā perioda sākumā Latvijas hokejistiem bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, tomēr trešdaļas pirmajā pusē vairāk pa vārtiem meta pretinieki. Nākamajā desmitminūtē Harija Vītoliņa vadītā komanda izlīdzināja cīņas gaitu un, lai gan vienu brīdi atkal bija spiesta vairāk aizsargāties, perioda beigās vēlreiz iespieda pretiniekus viņu zonā.

Trešajā periodā pēc nospēlētām trīs minūtēm Ābols panāca 1:1, pirmās maiņas uzbrucējam gūstot savus otros vārtus čempionātā. Viņa maiņas partneris Mārtiņš Dzierkals savilka uz sevi trīs pretiniekus, piespēlēja Ralfam Freibergam, kurš pāradresēja ripu uz vārtu priekšu Ābolam.

Tuvojoties perioda vidum, Elvis Merzļikins pie vārtiem klupināja pretinieku un atstāja Latvijas izlasi uz divām minūtēm mazākumā, bet trešdaļas vidū Igo Gallē ar elkoni izdarīja sitienu galvas un kakla rajonā Jānim Jakam. Latviešu aizsargs varēja turpināt spēli, savukārt Gallē deva Latvijas izlasei piecas minūtes spēlēt vairākumā.

Tajā, spēles 52.minūtē, Kaspars Daugaviņš vispirms trāpīja pa vārtu stabu, bet pēc tam ripu mērķī raidīja Roberts Bukarts, panākdams 2:1. Pirmo piespēli šajā vārtu guvumā atdeva Jaks.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas trīs minūtes un deviņas sekundes, pēc da Kostas metiena Merzļikins atsita ripu sev priekšā, no kurienes nekļūdīgs bija Belemārs. Pamatlaika pēdējās sekundēs latviešiem jau bija jānosargā neizšķirts, Merzļikinam glābjot no ielaistiem vārtiem.

Tāpat Merzļikins papildlaikā neitralizēja da Kostas izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Pagarinājuma otrajā minūtē par Haralda Egles turēšanu francūži deva latviešiem iespēju spēlēt vairākumā. 

Jau vienādos sastāvos Daugaviņš pēdējās sekundēs nonāca viens pret vārtsargu un raidīja ripu mērķī - 3:2.

Pēc tam 14.maijā Latvija tiksies ar Kazahstānu, 15.maijā - ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi