Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

iPad ienāk Latvijā.

Beidzot, teju gadu vēlāk, kopš Apple iPad ir pieejams pasaules tirgū, tas oficiāli pieejams arī Latvijā. Līdz šim Latvijas iedzīvotāji varēja iegādājuties iPad ārzemēs vai arī no pārpircējiem.

Visticamāk lasītājiem vairs nav jāstāsta, kas ir iPad. Atliek vien atgādināt, ka Apple planšetdatori ir mainījuši datoru tirgu, vēl vairāk ietekmējot citu ražotāju stacionāro un klēpjdatoru pozīcijas, kā arī radījuši konkurenci tradicionālajiem e-grāmatu lasītājiem un pasaulē cilvēki ir iegādājušies jau 15 miljonus iPad. Runājot par Latviju, jāpiemin, ka kamēr datortirgus aizvadītajā gadā Latvijā ir audzis 10% robežās, Apple produktu tirdzniecības apjomi ir auguši par teju 100%.

680 gramus viegla vienmēr līdzi paņemama ierīce nodrošina līdz pat 10 darba stundu darbaspējas ar vienu akumulatoru uzlādi un spēj aizvietot ikdienas datoru, ja dodieties ceļojumā vai komandējumā. Somā iemests, iPad ir praktiski nemanāms un nodrošinās lietotāju ar visu ko piedāvā internets, elektronisko pastu un būs lielisks laika īsinātājs garajos lidojumos lidmašīnā vai jūsu bērniem, kamēr dodieties ceļojumā ar auto.

Kamēr mūziku joprojām iTunes veikalā Latvijā iegādāties nevar, jau šobrīd AppStore programmu veikalā ir iespējams iegādāties aptuveni 300000 aplikācijas, lai apmierinātu jebkuras profesijas pārstāvja vēlmes gan darbam, gan izklaidei. Pieminot e-grāmatu lasīšanas iespējas jāatzīmē, ka jau šobrīd sagatavošanā ir vairāk nekā 100 grāmatas latviešu valodā, bet tiem tūkstošiem, kas pieejami angļu valodā kopā ar iespēju abonēt un lasīt visas pasaules periodiku - žurnālus un laikrakstus. Mēneša laikā arī avīzei Diena   kļūs pieejama tieši iPad versija, lai jūs savu laikrakstu saņemtu jebkurā vietā Latvijā pie rīta kafijas tases. Tiem, kas abonē drukāto Dienas izdevumu, iPad versija būs pieejama par brīvu. Arī Dienas Grāmatas drīzā nākotē būs pieejamas e-Grāmatu veikalā. 

iPad cena sākas no 359 latiem 16 Gb WiFi versijai un 429 Ls versijai, kas papildus aprīkota arī ar 3G pieslēgumu, lai Jūs varētu lietot to jebkurā vietā, kur mobilo sakaru operators piedāvā internetu. iPad cena attiecīgi pieaug lielākas atmiņas modeļiem, ietilpīgākajam piedāvājot 64 Gb.

Latvijā iPad var iegādāties pie autorizētajiem Apple mazumtirgotājiem iDeal un Capital veikalos. Iespējams, arī DTMobile veiks iPad tirdzniecību ar ilgtermiņa līgumu, līdzīgi kā iegādājoties mobilo tālruni uz nomaksu. Jāpiemin, ka ir divi autorizētie servisi, kur pircējiem tiks nodrošināts garantijas serviss tepat Latvijā - Capital un ICT Serviss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko