Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kauja par Kodak mantojumu sāksies 8. augustā

Kā jau daudzi to zina, tad viens no foto industrijas pamatlicējiem, un arī ciparu fotogrāfijas izgudrotāja, kompānija Kodak, diemžēl ir bankrotējusi un tās 1100 patentu dažādās jomās portfeļa izsole notiks 8. augustā. Un tā vērtība ir ļoti ievērojama, jo speciālisti to vērtē kā aptuveni 2,6 miljardus ASV dolāru.

Taču šī summa nav nemaz tik liela, ja parēķinām kādas sekas var būt patentiem nonākot vienas vai otras IT industrijas kompānijas rokās. Šobrīd ir izveidojušās divas ražotāju alianses, kuras vēlas iegūt Kodak patentus savā rīcībā.

Kā pirmā no tām ir Google, Samsung, LG un HTC, kura tādējādi cer iegūt Android operētājsistēmai lielāku aizsardzību, un iespējams izbēgt nu nākamajam patentu prāvām.

Savukārt otra kompāniju grupa ir Apple, Microsoft un Intellectual Ventures investīciju fonds. Pēc Kodak patentu iegādes, mobilo iekārtu tirgus un to spēlētāju attiecības var stipri vien izmainīties, taču var gadīties, ka uzvaras prieku izbojās Amerikas tirdzniecības komisija (International Trade Commission), kura ir gatava daļu no Kodak pašiem būtiskākajiem patentiem atzīt par nederīgiem.

Skaidrs ir tikai viens, ka nākošajā nedēļā spēku samēri mobilo iekārtu tirgū var būtiski izmainīties, un atliek tikai cerēt, ka ierindas telefonu lietotāji būs no tā ieguvēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko