Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

„Mans pirmais Android” – Vodafone 858 Smart

Vodafone jau sen ir zināms, kā cenā pieejamu tālruņu īstenotājs. Vodafone 858 Smart, kas ir cenā zem 100 latiem, nav izņēmums. Tuvojas 1. Septembris un dažādu klašu skolnieki pieaugot vairs nesamierināsies ar vecāku vecajiem "lai var sazvanīt" tālruņiem un vēlēsies kaut ko atbilstošu – ar aplikācijām, spēlēm un sociālo tīklu integrāciju.

Veikalu plauktos gozējas HTC, Samsung, Apple un citi viedtālruņi ar cenu, kas tuvojas 500 latu robežai, tomēr, lai cik stipri atvase šādu vēlētos, vecākiem roka neceļas. Ir divi risinājumi – viedtālrunis uz nomaksu, ik mēnesi šķiroties no 8 – 15 latiem vai arī viedtālrunis par pieejamu cenu.

Jautājums, kas būs jārisina jebkurā gadījumā, ir datu pieslēgums, vēlams par fiksētu mēneša maksu. Šeit Vodafone ir padomājis par ekonomiskiem lietotājiem, iestrādājot funkciju, kas ļauj atslēgt datu savienojumu, lai izvairītos no nejaušas interneta lietošanas. Nereti aplikācijas pašas vēlas sinhronizēt datus vai lejupielādēt paziņojumus. Tas viss atspoguļojas mēneša rēķinā un mēs jau zinām, ka vecāki lielākoties nav kompetenti iestatīt funkcionalitātes limitus, kā arī skolnieki nav piesardzīgi un izmantos iespējas "ar pilnu klapi".

Lietotājiem, kas ikdienā pieraduši pie dārgiem viedtālruņiem, šāds aparāts varētu nešķist interesants, bet jauniešiem tas būs pirmais "Android" operētājsistēmas tālrunis, kas tos integrēs "sabiedrībā". Kompakts skārienjūtīgs viedtālrunis ar 2.8 collu ekrānu un 2 megapikseļu fotokameru. 528 Mhz ARM 11 procesors būs gana pietiekams aplikācijām un spēlēm.

Tālrunim ir pieejams WiFi savienojums, lai savienotos ar internetu gan mājās, gan mācību iestādēs kur tas pieejams, nepatērējot operatora datu pieslēgumu.

Zemai cenai līdzi nāk arī ierobežotas iespējas, piemēram, tālruņa akumulators būs jāuzlādē katru dienu, ekrāns nav jaunākais "Amoled" brīnums, bet gan 240x320 pikseļu TFT matrica, kas spēj attēlot 256 tūkstošus krāsu. Tālrunī pieejamā atmiņa ir nieka 130 megabaiti un lai varētu uzglabāt saturu un aplikācijas, nāksies iegādāties papildus "microSD" atmiņu apjomā līdz 32 Gb. Operētājsistēma ir Android 2.2 "Froyo" versija.

Pie labumiem jāpiemin iespēja pievienoties 3G HSDPA tīklam, Aktīvais GPS, Stereo FM radio, mūzikas atskaņotājs MP3, WMA, eAAC+ formātiem un video atskaņotājs, kas tiks galā ar MP4, H.263 un H.264 video failiem. Vibrozvans un jauniešiem tik ļoti tuvās MP3 zvanu melodijas. Tālrunis ir neliels un viegls, sver 104 gramus un būs neievērojams kabatā vai somā.

Slēdziens – "Vodafone 858 Smart" ir teicams "mans pirmais Android tālrunis". Lēts, neliels risinājums "eSocializēties" gribošam jaunietim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko