Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Noslēgusies pirmā startapu akseleratora programma

Ar prezentāciju sesiju investoriem jeb tā saucamo Demo dienu noslēdzies Latvijā pirmais B2B startapu akselerators. Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom absolvējuši septiņi starptautiski startapi, kas Rīgā pavadīja 3 mēnešus intensīvā biznesa treniņa un mentoringa programmā, kā arī katrs ieguva 20 000 eiro investīcijas, portālu Diena.lv informēja projekta pārstāvji.

Akseleratorā atlasi no 136 pieteikumiem izturēja: Anatomy Next (Latvija), NeoSound (Baltkrievija), RateMate (Ungārija), SessionStack (Bulgārija), Soter Analytics (Austrālija/Krievija), Online Dog (Latvija), WhatTheBus (Igaunija).

Šo 3 mēnešu laikā 7 uzņēmumu komandas dzīvoja un strādāja Rīgā, attīstot savus biznesa modeļus, produktus, veidojot komandu un gatavojoties investīciju piesaistei. Startapu darbinieki kopumā tikās ar 70 mentoriem no visas pasaules, piedaloties 900 mentoringa stundās. Tikai no Latvijas vien programmā iesaistījās 25 jauni mentori, tādējādi aktivizējot zināšanu un labās prakses pārnesi, kā arī ienesot jaunas vēsmas Latvijas biznesa vidē. Programmas laikā atvērtās lekcijās un speciāli organizētos pasākumos piedalījās vairāk nekā 100 cilvēki no Latvijas startapu ekosistēmas – startapu dibinātāji un darbinieki, studenti, žurnālisti un valsts institūciju pārstāvji. Trīs no uzņēmumiem – Soter Analytics, RateMate un WhatTheBus – radīja darba un prakses vietas 6 cilvēkiem.

“Atskatoties trīs mēnešus atpakaļ, esam ārkārtīgi lepni un priecīgi par visu akseleratorā iesaistīto startapu progresu. Protams, programmas rezultātus un investīciju atdevi varēsim izvērtēt ilgtermiņā, bet jau tagad ir skaidrs, ka līdzās 7 daudzsološu startapu attīstīšanai, programma devusi pozitīvu pienesumu Latvijas startapu videi,” saka Kristobals Alonso (Cristobal Alonso), Startup Wise Guys vadītājs. “Tikko pūļa finansējuma kampaņā Funderbeam platformā esam savākuši investīcijas nākamajai programmai un aicinām agrīnās stadijas B2B startapus pieteikties akseleratoram Tallinā.”

Pieteikties var elektroniski: https://www.f6s.com/startupwiseguys/apply

“Šis ir vēsturisks mirklis – noslēgusies Latvijā pirmā B2B akseleratora programma. Mums kopā ar Startup Wise Guys ir izdevies parādīt, ka Rīga un Baltija var būt kā tikšanās vieta globālā tehnoloģijām, startapiem un talantam. Šis ir daudzsološs sākums Latvijas startapu eksosistēmas turpmākai attīstībai. Un mēs vēlamies palīdzēt tai augt, daloties ar savu pieredzi un tehnoloģisko bāzi,” komentē Lattelecom Attīstības un mārketinga direktore Kerli Gabriloviča.

SWG Riga powered by Lattelecom ir pirmā B2B akseleratora programma Latvijā, kura savu darbību sāka 2016. gada rudenī.

Startup Wise Guys (SWG) ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 52 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis 6 programmas. SWG portfelī ir tādi uzņēmumi kā VitalFields, kuru nesen inkorporēja The Climate Corporation, kā arī Sorry as a Service, Leaf.fm un Investly, kas sekmīgi piesaistījuši investīcijas un sasnieguši 2 miljonu eiro vērtējuma slieksni. Papildus pieredzējušam un plašam alumni tīklam, SWG nodrošina pieeju arī vairāk nekā 150 mentoriem, investoriem un partneriem no visas pasaules.

Startup Wise Guys programma Rīgā tapusi sadarbībā ar Lattelecom, kas pateicoties gudrām investīcijām jaunos pakalpojumos ir kļuvis par lielāko telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēju Latvijā. 20 gados uzņēmums ir audzis no fiksēto sakaru nodrošinātāja līdz mūsdienīgam IKT risinājumu ekspertam, kas veido labāku cilvēku ikdienu, sākot no optiskā interneta ar ātrumu 1Gbit sekundē, modernāko televīziju Baltijā, drošāko datu centru Ziemeļeiropā un datu pārraides tīklu TransBaltic Gateway, kas savieno Frankfurti un Kīnu, kā arī vairāk nekā 70 IT risinājumiem jebkura veida uzņēmumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko