Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Atkritumu apsaimniekotājs Eco Baltia plāno tirgot akcijas biržās

Vertikāli integrētā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā AS Eco Baltia trešdien, 20.jūnijā sāk sākotnējo publisko piedāvājumu Polijā un plāno tam sekojošu akciju tirdzniecību Varšavas un Rīgas fondu biržās.

Līdz 4.jūlijam mazumtirdzniecības un institucionālajiem investoriem tiks piedāvāts līdz 12 558 000 akciju un to maksimālā cena tiks paziņota līdz 29.jūnijam, informēja uzņēmuma pārstāvis Ēriks Matulis.

"Ja viss izdosies, kā plānots, mēs būsim pirmais Latvijas uzņēmums, kas iekļauts Varšavas Fondu biržas akciju tirdzniecības sarakstā," norāda Eco Baltia dibinātājs Viesturs Tamužs.

Viņš informē, ka nolemts piedāvāt akcijas arī Latvijas investoriem NASDAQ OMX Riga biržā.

"Esam pārliecināti, ka mūsu piedāvājums var būt interesants ieguldījums investoriem, jo mēs pārstāvam nozari, kura līdz šim nav bijusi plaši pārstāvēta Varšavas Fondu biržā," norāda Tamužs.

Eco Baltia valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs norāda, ka uzņēmuma stratēģija paredz tālāku izaugsmi, piemēram, būvējot jaunu atkritumu pārstrādes rūpnīcu un paplašinot darbību citos Baltijas tirgos. Investīciju programmu plānots daļēji finansēt ar ienākumiem no publiskā akciju piedāvājuma Polijas kapitāla tirgū, kas ļaus uzņēmumam veidot stabilu investoru bāzi.

Ieņēmumus no 6 279 000 jauno emisijas akciju plānots izmantot Eco Baltia tālākai attīstībai - pirmās atkritumu mehāniskās-bioloģiskās pārstrādes rūpnīcas celtniecībai Latvijā, pārtikas kategorijas PET granulu ražošanas sākšanai PET Baltija ražotnē, kā arī Nordic Plast jaudas palielināšanai, ieviešot otru ražošanas līniju polipropilēna granulu ražošanai.

Eco Baltia grupā iekļauti deviņi uzņēmumi, kuru darbība aptver visu atkritumu apsaimniekošanas ciklu, sākot ar atkritumu savākšanu un šķirošanu, turpinot ar otrreizējo izejvielu loģistiku un vairumtirdzniecību un noslēdzot ar otrreizējo izejvielu pārstrādi.

Uzņēmums Latvijas Zaļais punkts ir lielākā un vecākā ražotāju atbildības sistēma Latvijā, kas kopš 2001.gada nodrošina izlietotā iepakojuma, bet kopš 2006.gada arī nolietoto elektropreču un videi kaitīgo preču apsaimniekošanu, savu līgumpartneru uzdevumā sadarbībā ar atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes organizācijām organizējot to dalītu savākšanu un pārstrādi normatīvajos aktos noteiktajos apjomos.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi Eko Rīga, Jumis, Eko Kurzeme, Jūrmalas ATU un Kurzemes ainava ir sadzīves atkritumu, būvgružu un dalīto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas, kā arī citu vides pakalpojumu sniedzēji privātpersonām un uzņēmumiem Rīgā un tās apkaimē, Siguldā, Jūrmalā, Liepājā, kā arī Tukumā, Talsos, Dundagā, Engurē, Jaunpilī, Rojā, Mērsragā un Kandavā.

Eko Reverss ir vadošais otrreizējo izejvielu apstrādes un tirdzniecības uzņēmums Latvijā, kas otrreizējās izejvielas iegūst no atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem un industriālajiem objektiem, kā arī apkalpojot iedzīvotāju lietošanai izvietotos atkritumu dalītās vākšanas konteinerus.

Otrreizējo izejvielu pārstrāde notiek rūpnīcās PET Baltija un Nordic Plast. Raugoties no saražotās produkcijas apjoma, uzņēmums PET Baltija ir lielākais polietilēnteraftalāta pudeļu pārstrādes uzņēmums Baltijā, savukārt Nordic Plast ir lielākais polietilēna pārstrādes uzņēmums Latvijā.

2011.gadā Eco Baltia konsolidētie ienākumi bija 26,6 miljoni latu un peļņa pēc nodokļu nomaksas 3,4 miljoni latu.

2011.gadā 54,5% ieņēmumu veidoja atkritumu otrreizējās pārstrādes segments, 21,9% - atkritumu savākšanas segments, 15,9% - atkritumu pārstrādes organizēšanas segments un 7,7% otrreizējo izejvielu šķirošanas un tirdzniecības segments.

Darījuma finanšu konsultants ir SIA BIC Securities, konsultants kapitāla jautājumos ir S.A. Bank Zachodni WBK. AS SEB Enskilda ir pārdošanas aģents, bet Dom Maklerski BZ WBK ir piedāvājuma brokeris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses