Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintaros būvēs ekskluzīvus dzīvokļu projektus

Dzintaru koncertzāles apkārtnē Jūrmalā valda uzkrītoša rosība - paralēli top un tiek iecerēti vairāki jauni daudzdzīvokļu un apartamentu namu projekti. Skaļāko rezonansi izpelnījies uzņēmuma _Baltic Sotheby's International Realty_prezentētais dzīvojamā kompleksa Kado Karim projekts, kura publiskā seja ir slavens amerikāņu dizainers Karīms Rašīds.

K. Rašīda veidoto mēbeļu fotoattēli rotā sētu ap tenisa kortiem Dzintaros, Ikšķiles ielā 4, kur, pēc jūrmalnieku stāstītā, vēl pērn risinājušās sacensības bērniem no visas Latvijas. Projektu prezentēja konkursa Jaunais vilnis laikā, kad tā dalībniekiem un VIP viesiem dāvināja sertifikātus nekustamā īpašuma iegādei Kado Karim kompleksā 10 000 eiro vērtībā. Projektu attīsta SIA Dzintaru parks, un tajā būs trīs arhitekta Anda Sīļa projektētas, funkcionāli apvienotas ēkas, kopā 21 dzīvoklis ar 195 - 240 kvadrātmetru lielu platību. Visiem dzīvokļiem ir savs iekšējais dārzs - zemes gabals, terase un jumta daļa, sola attīstītāji. Lai piesaistītu uzmanību, projekta attīstītāji rīkoja svinīgu kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm ierakšanu Jūrmalas smiltīs, taču vēlāk šo kapsulu tomēr iemūrēšot jaunās ēkas pamatos. Plānotā ēku kompleksa vieta ir izvēlēta visai veiksmīgi - vienlaikus tā ir Jūrmalas centrā un tomēr pilnīgi blakus Dzintaru mežaparkam, kas ir labiekārtota atpūtas vieta.

Apmeklējot plānoto Kado Karim projekta vietu, šķiet uzkrītoši, ka daudzus gadus ļoti tuvu Dzintaru koncertzālei un arī jūrai atradušies ļoti nesakopti nekustamie īpašumi - arī šobrīd tieši blakus plānotajai Kado Karim vietai stāv māja ar tukšām logu ailēm, ap kuru aplikts pagaidu žogs, burtiski turpat blakus ir paliela tukša ēka, pie kuras joprojām ir plāksnīte Komunālprojekts. Tomēr šajā rajonā ap Turaidas ielu, kas ved uz Dzintaru koncertzāli un jūru, tieši šogad manāma liela rosība - būvdarbi rit gan Turaidas un Ikšķiles ielas stūrī, kur top luksusa apartamentu nams, gan turpat pāri ielai 20.gs. 30.gadu sākumā būvētā restorāna Lido vietā būvē apartamentu viesnīcu Villa Lido, kurā gan jau šobrīd tirgo dzīvokļus, tātad par viesnīcu runāt īsti nevar. Vēsturiskajai ēkai līdzīga divstāvu ēka būs arī Jomas un Turaidas ielas stūrī. «Svētku sajūta, kas Jūrmalā valda vasarā, interesē potenciālos pircējus, lai gan ne visi vēlas dzīvot Dzintaros, kas ir samērā skaļš rajons,» vērtē nekustamo īpašumu eksperte, kompānijas Nira fonds valdes locekle Jevgēnija Markova. Pēc viņas teiktā, ap Dzintaru koncertzāli bija pieejami zemesgabali, kas piemēroti daudzdzīvokļu ēku celtniecībai, tikai tā nenotika krīzes dēļ. Interesei atsākoties, atklājās, ka ir ļoti mazs dzīvokļu piedāvājums, tāpēc šobrīd notiek aktīva būvniecība.

Nozares speciālisti bieži uzsver, ka ekskluzīvo dzīvokļu tirgus lielā mērā atdzīvojies pēc tam, kad stājās spēkā grozījumi Imigrācijas likumā. Nira fonds aplēsa, ka nepilnu divu gadu laikā, lai saņemtu pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, ārzemnieki Latvijā nopirka ap tūkstoti dažādu nekustamo īpašumu. Jūrmalā lielākā interese bija par dzīvokļiem jūras pusē - no Lielupes līdz Majoriem. Pētījumā, ko Nira fonds publicēja šā gada maijā, bija prognozēts, ka Jūrmalā vispopulārākie varētu būt dzīvojamo ēku projekti Bulduros, kas ir klusāks rajons nekā Dzintari.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis neuzskata, ka dzīvojamo māju un apartamentu viesnīcu būvēšanas aktivitāti Dzintaros ietekmētu Jaunais vilnis, lai arī Kado Karim reklamēja tieši konkursa laikā. Viņš arī atturas no vispārinājumiem, vērtējot jauno projektu kvalitāti, un saka, ka viennozīmīgi visus slavēt nevarot, bet tad jārunā par katru atsevišķi. «Mums nevar būt iebildumu pret ekonomisko aktivitāti. Ir veiksmīgāki projekti, ir neveiksmīgāki, bet nevar runāt par vienu kopējo tendenci,» viņš uzskata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses