Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvieši dosies uz WorldSkills

Pasaules jauno profesionāļu meistarības konkursā WorldSkills 2015, kas no 11. līdz 16. augustam notiks Sanpaulu Brazīlijā, Latviju pārstāvēs septiņi jaunieši.

Šogad WorldSkills konkurss notiks jau 43. reizi, un tajā sacentīsies 1200 jauno profesionāļu un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu no 53 pasaules valstīm. Jaunieši praktiski apliecinās savas prasmes 46 dažādās profesijās.

Latviju pārstāvēs topošais pavārs Haralds Saušs no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, jaunā skatlogu noformētāja Anna Līva Traumane no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, nākamais mēbeļu galdnieks Reinis Gusts no Cēsu Profesionālās vidusskolas. Grafiskā dizainera kategorijā startēs Linda Osīte no Rīgas Valsts tehnikuma, web lapu dizainera profesijā - Artūrs Krapāns no Rīgas Tehniskās koledžas, elektriķa profesijā - Maksims Ivancovs no Rīgas Tehniskās koledžas, savukārt Mārtiņš Kukojs no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma sacentīsies viesmīļa profesijā.

Uz dalību konkursā WorldSkills 2015 Latvijā pretendēja vairāk nekā 20 jauniešu, kas vairāku mēnešu garumā ar dažādu uzņēmumu atbalstu piedalījās mācībās, treniņprogrammās un citās nodarbībās, lai pilnveidotu savas profesionālās prasmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses