Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izsludina pieteikšanos uz labākajām prakses vietām studentiem

Lai vasarā tiktu pie prakses kādā Latvijas uzņēmumā, pavasarī studentiem aktīvi jāparosās, jo potenciālo praktikantu konkurence ik gadu ir visai liela. Prakses vietu var meklēt ar augstskolas palīdzību, tieši uzrunājot kādu konkrētu darba devēju vai arī piedaloties konkursos, kādi par noteiktu prakses vietu skaitu notiek nu jau regulāri.

Jau ceturto gadu izsludināta pieteikšanās konkursā Labā prakse, kuru organizē Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Hipotēku banka. Tajā par 34 mēnesi ilgas vasaras prakses vietām kādā no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem var sacensties šo abu augstskolu studenti. Konkursa mērķis ir popularizēt inženierzinātnes un veicināt studentu ieinteresētību un zināšanas izvēlētajā studiju jomā. RTU studentiem būs pieejamas 25 prakses vietas, LLU studentiem - deviņas, un visi praktikanti varēs saņemt Ls 150 lielu stipendiju, ko nodrošinās Hipotēku banka. Pieteikties šajā prakses konkursā studenti var līdz 18. maijam, iesniedzot projekta darbu. Sīkāk - www.rtusp.lv.

LLU studentiem, kā arī profesionālās izglītības skolu audzēkņiem, kuri apgūst lauksaimniecību, mežsaimniecību, zivsaimniecību vai pārtikas produktu ražošanu, pieejamas arī prakses vietas Latvijas zemnieku saimniecībās, lauksaimniecības uzņēmumos un zinātniskajās institūcijas, kuras koordinē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs. Kopš 2003. gada centrs pilnveido un uztur atzīto prakses vietu reģistru, kurā iekļautas gandrīz 400 prakses vietas 11 nozarēs. Papildus šīm prakses vietām jau otro gadu studentiem pieejamas arī moderno tehnoloģiju prakses vietas. Patlaban tādas ir divdesmit. Vairāk par pretendēšanu uz šīm prakses vietām var uzzināt attiecīgajās izglītības iestādēs.

Nordea banka aicina dažādu jomu studentus pieteikties uz 10 pilna laika apmaksātas vasaras prakses vietām dažādās bankas struktūrvienībās un departamentos: Sabiedrisko attiecību departamentā, Kontaktu centrā, Privātpersonu parādu atgūšanas un restrukturizācijas nodaļā, Naudas plūsmas vadības daļā, Līzinga klientu apkalpošanas nodaļā, Kredītu analīzes daļā, Maksājumu karšu apstrādes nodaļā un bankas klientu apkalpošanas centros Rīgā. Prakses ilgums ir no trim līdz deviņiem mēnešiem, pieteikties var līdz 15. maijam, plānots, ka prakse sāksies no 1. jūnija. Vairāk informācijas - www.nordea.lv/prakse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses