Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jaunieši aicināti praksē uz 40 uzņēmumiem

Jaunieši, kuri vēlas spert pirmo soli karjeras veidošanā, no š.g. 13. - 17. februārim aicināti piedalīties Atvēro durvju nedēļā un doties ekskursijās uz četrdesmit dažādu nozaru uzņēmumiem. Ekskursiju laikā jaunieši ne tikai iepazīs vietējos uzņēmumus, bet arī varēs izvēlēties sev atbilstošāko profesiju.

Iepriekšējo gadu dalībnieku aptaujas rezultāti rāda, ka 97% jauniešu viedoklis par uzņēmumiem mainījies uz labo pusi, kā arī 73% izvēli par karjeras ceļu izdarījuši tieši projekta iespaidā. Pieteikšanās sev interesējošām ekskursijām - no 1. februāra portālā prakse.lv. Projekts notiek piekto gadu pēc kārtas un tajā piedalījušies vairāk kā 14 000 jauniešu.

"Atvērto durvju nedēļa ir vienīgais projekts valstī, kas ļauj gan studentiem, gan skolēniem ielūkoties uzņēmumu aizkulisēs, tikties ar lielu uzņēmumu valdes locekļiem un vadošajiem darbiniekiem, redzēt reālo darba un ražošanas procesu, kas bieži vien ir liegts apmeklētājiem. Turklāt uzņēmumiem, kas piedalās, ir ilgtermiņa mērķi. Ekskursijas saved kopā studentus un darba devējus - to laikā iespējams pieteikties praksei un pat darba vakancēm! Tādēļ aktīva dalība ekskursijās var būt pirmais solis ikviena topošā speciālista karjeras veidošanā," stāsta portāla prakse.lv valdes priekšsēdētājs Jānis Logins.

Ekskursiju dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Latvenergo un Rīgas Siltums objektus, kas parasti apmeklētājiem ir slēgti, jo ir valsts mēroga objekti. Pie sevis aicina arī Latvijas dzelzceļš, kas ir lielākais darba devējs valstī. Visiem, kam saista mediji, būs interesanti viesoties Draugiem.lv jaunajā birojā, pavisam jaunajā radio stacijā Spin FM, portālos ISIC.lv un E-klase.lv. Topošie skatuves mākslinieki un kino mīļi aicināti apmeklēt Dailes teātri, Jauno Rīgas teātri un Forum Cinemas. Pārtikas un tirdzniecības nozares interesantiem ekskursijas piedāvā Maxima , Rimi, Cēsu Alus, Latfood, Fazer Bakeries un Coca Cola HBC Latvia. Vadošie mobilo sakaru operatori Tele 2 un Bite aicina pie sevis topošos telekomunikāciju speciālistus. Topošos finanšu un banku speciālistus noteikti interesēs viesoties DNB un Citadele Banka. Scania Latvia būs aizraujoši apmeklēt ne tikai topošajiem auto mehāniķiem, bet arī auto pārdevējiem. Sidrabe iepazīstinās ar karjeras iespējām augsto tehnoloģiju ražošanas jomā, Citrus Solutions ar inženiertehnisko sistēmu būvniecību, savukārt Severstaļlat informēs par karjeras iespējām metālapstrādes biznesā. Viens no vadošajiem IT nozares uzņēmumiem DPA ekskursiju dalībniekiem parādīs IT nozares prestižu un nepieciešamību. Ar jaunākajām aktualitātēm un karjeras iespējām būvniecībā iepazīstinās Merks un Re&Re. Pie sevis aicina arī viens no lielākajiem eksportētājiem Valmieras Stila šķiedra, ekskluzīvais SPA hotelis Baltic Beach Hotel, apdrošināšanas pakalpojumu sniedzējs Ergo, lielākais parfimērijas un kosmētikas ražotājs Baltijā Dzintars, digitālās TV sniedzējs IZZI, mežniecības uzņēmums Rīgas Meži, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un optikas salons Metropole.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses