Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pērn audzis starpvalstu autobusu pasažieru skaits

Pērn pasažieru pārvadājumu uzņēmums Lux Express pārvadājis par 29% vairāk pasažieru nekā 2010. gadā, liecina uzņēmuma sniegtie dati.

Kopējais apkalpoto pasažieru skaits 2011. gadā sasniedza vairāk nekā 575 tūkstošus pasažieru. Lielākais pieaugums bija vērojams maršrutos Rīga – Sanktpēterburga, kur pasažieru skaits audzis par 70%, un Tallina – Sanktpēterburga, kur tas palielinājies par 28%.

Līdz ar pasažieru skaita pieaugumu 2011. gadā būtiski augusi Lux Express grupas peļņa – tā bijusi nedaudz lielāka par 514 000 eiro, un, salīdzinot ar 2010. gadu, pieaugusi par 46%.

"Pagājušais gads grupai bijis veiksmīgs – būtiski palielinājām savus ieņēmumus, pasažieru skaitu un peļņu. Mēs paplašinājām savu darbību Polijā un Sanktpēterburgā, gada sākumā atklājām jaunu maršrutu Rīga – Tartu – Sanktpēterburga, kas bija otrais ienesīgākais no grupas maršrutiem. Tāpat esam uzsākuši jaunus biznesa projektus, par ko drīzumā paziņosim arī publiski. Gandarījumu rada fakts, ka pēc vairākiem attīstības gadiem Lietuvas tirgū 2011. gadu beidzot noslēdzam ar peļņu," norāda Lux Express valdes priekšsēdētājs Hannes Sārpū (Hannes Saarpuu).

2011. gadā Lux Express grupa investīcijās novirzīja 2 miljonus eiro. "Pērn veiktās investīcijas tika saistītas ar zemo cenu autobusu līnijas koncepta paplašināšanu un attīstīšanu jaunos tirgos – iegādājāmies septiņus Simple Express autobusus savas darbības paplašināšanai Latvijas, Lietuvas un Krievijas tirgū," atklāj H. Sārpū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses