Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Digital Freedom Festival izziņo pirmos konferences runātājus un žurnālistu akreditāciju

Globālais tehnoloģiju, startup, politikas un dzīvesstila festivāls Digital Freedom Festival, kas notiks 30. novembrī un 1. decembrī Rīgā, izziņo pirmos runātājus un žurnālistu akreditāciju.

Starp iedvesmojošiem runātājiem no visas pasaules konferencē uzstāsies Jesika Agilera (Yesica Aguilera) no Spānijas - dēvēta par tehnoloģiju un enerģētikas industrijas revolucionāri un vienu no TOP 200 nākotnes līderēm; Džeimijs Saskainds (Jamie Susskind) no Lielbritānijas - rakstnieks un aizrautīgs runātājs par tehnoloģijām un politiku; Hals Hodsons (Hal Hodson) no Lielbritānijas - tehnoloģiju korespondents žurnālā The Economist; Kristīna Rota (Kristina Roth) no ASV, kura ir SuperShe salas Baltijas jūrā īpašniece un vieno sievietes no visas pasaules, lai radītu pozitīvas pārmaiņas un sasniegtu neiespējamo.

"Digital Freedom Festival turpina īstenot savu mērķi - būt par tikšanās vietu izciliem prātiem no visas pasaules, mainot, ietekmējot un izaicinot digitālo tehnoloģiju nākotni un to, ko mēs no tās varam iegūt. Šajā gadā uzdrošināsimies būt vēl provokatīvāki, kā centrālo tēmu izvirzot cilvēka-mašīnas mijiedarbību un izvērtējot, kā, digitālām tehnoloģijām attīstoties, tās ļauj cilvēkiem dzīvot un strādāt, izbaudot arvien lielāku brīvību. No iedvesmojošām runām un praktiskām nodarbībām katrs - gan politikas veidotāji un uzņēmēji, gan studenti - atradīs sev nepieciešamo ceļamaizi," norāda Digital Freedom Festival līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

Jesika Agilera - viedo tehnoloģiju uzņēmuma Tespack līdzdibinātāja, kas piesaistījusi 2,6 miljonus investīciju. Uzņēmums nodarbojas ar mobilo ierīču uzlādes risinājumiem. Šobrīd tos izmanto gan ANO, gan daudzas valsts organizācijas. Viņas uzņēmums ir ieguvis vairāk nekā 30 starptautiskus apbalvojumus.

Džeimijs Saskainds - grāmatas Politikas nākotne: dzīvojot pasaulē, ko transformējušas tehnoloģijas autors. Grāmatā apskatīts, kā digitālās tehnoloģijas pārveidos politiku un sabiedrības. Viņš raksta un runā par varas, brīvības, tiesiskuma un demokrātijas nākotni. Viņu aizrauj politika un tehnoloģijas, sākot no mākslīgā intelekta un blokķēdēm, beidzot ar robotiku un virtuālo realitāti.

Hals Hodsons - tehnoloģiju korespondents žurnālā The Economist. Interesējas par politiku un ekonomiku, robotiku, mākslīgo intelektu, infrastruktūru un biotehnoloģijām. Veido rakstus par tehnoloģijām, kas ietekmē mūsu dzīvi, sistēmām, kas tās kontrolē, un cilvēkiem, kas attopas tehnoloģiju jūgā.

Kristīna Rota - viņas uzņēmums ierindojis viņu žurnāla Forbes visstraujāk augošo sievietēm piederošo uzņēmumu sarakstā[3]. Viņas jaunā misija - sapulcēt kopā sievietes no visas pasaules, lai pārveidotu "iesīkstējušo" tīklošanās kultūru. 

Plašāks konferences runātāju saraksts pieejams šeit

Digital Freedom Festival konferences galvenā tēma būs veltīta cilvēks-mašīna (Human&Machine) tematikai. Konferencē notiks lekcijas un diskusijas par mākslīgo intelektu, kiberdrošību, viedajām pilsētām un digitālo detoksikāciju. Konference pulcēs vairāk nekā 1500 startup uzņēmējus, investorus, korporāciju pārstāvjus un politikas veidotājus no visas pasaules.

Festivāla ietvaros sadarbībā ar pasaulē ietekmīgiem akceleratoriem 500 Startups (ASV) un Rockstart (Nīderlande) tiks meklēti labākie Eiropas startup uzņēmumi. Tāpat startup uzņēmumiem būs iespēja piedalīties Expo un prezentēt savu ideju pasaulē ietekmīgiem investoriem, medijiem un citiem festivāla apmeklētājiem.

Digital Freedom Festival izsludina arī mediju akreditāciju. Pieteikuma anketa pieejama šeit

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses