Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

SEB banka ievieš jaunu kredītmaksājumu apdrošināšanu

 Nodrošinot iespēju izvairīties no kredītmaksājumu kavēšanas, no šodienas SEB banka nodrošina iespēju apdrošināt kredītmaksājumu. Šī apdrošināšana segs klienta kredītmaksājumus pārejošas darba nespējas un piespiedu bezdarba gadījumā, kā arī dzēsīs kredīta atlikumu paliekošas darba nespējas un dzīvības zaudēšanas gadījumā, sacīja SEB dzīvības apdrošināšana valdes priekšsēdētājs Ints Krasts.

Līdz ar to SEB banka kļūst par pirmo banku Baltijā, kas piedāvā klientiem kredītmaksājumu apdrošināšanu ar tik plašu risku segumu, uzsvēra Teteris. Viņš piebilda, ka Igaunijā SEB banka arī piedāvā dažādus risinājumus kredītmaksājumu apdrošināšanai, tiesa, ne tik plašus, un šajā valstī ir apdrošināti 32% no SEB bankas izsniegtajiem kredītiem.

"Mūsu plāns ir piecos gados Latvijā kredītmaksājumu apdrošināšanā sasniegt vismaz Igaunijas tagadējo līmeni - aptuveni 30% apdrošināto kredītu," uzsvēra Krasts, piebilstot, ka Somijā patlaban apdrošināti 36% kredītu, bet vidēji Eiropā - 39% kredītu.


Jautāts, kāpēc Eiropā apdrošināts mazāk par pusi no kredītiem, Krasts sacīja, ka Eiropā iedzīvotājiem jau vēsturiski izveidojusies krietni lielāka uzkrājumu bāze, arī vairāki citi tradicionālie apdrošināšanas piedāvājumi nodrošina risinājumu gadījumā, ja rodas problēmas ar kredīta atmaksu. "Tā kā Latvijas iedzīvotāji ir trūcīgāki, nav uzkrājumu bāzes un arī dzīvības apdrošināšanu izmanto tikai 0,5%-2% iedzīvotāju, tad būtu labi, ja kredītmaksājumu apdrošināšanā izdotos sasniegt vismaz 30% līmeni," piebilda Krasts.


SEB bankas veiktais pētījums liecina, ka ienākumu samazinājums, kopējās dzīves sadārdzinājums, darba maiņa vai tā zaudēšana ir būtiskākie aspekti, kas satrauc iedzīvotājus, kad tiem ir kredītsaistības vai tie plāno tādas uzņemties - ienākumu izmaiņas uztrauc 79% iedzīvotāju, savukārt iespēja pazaudēt darbu kredītsaistību apmaksas laikā - turpat pusi iedzīvotāju (48%). Turklāt katrs ceturtais aptaujas dalībnieks norāda, ka ir saskāries ar grūtībām, veicot savus ikmēneša kredīta maksājumus tieši darba maiņas vai tā zaudēšanas dēļ.


"Pēc mūsu datiem, vidējā kredīta summa veido apmēram 25 000 latu un vidējais kredīta atmaksas termiņš ir 15 gadi, kas nozīmē, ka, uzņemoties ilgtermiņa finanšu saistības, ir svarīgi pievērst uzmanību ne vien personīgās maksātspējas risku mazināšanai, bet arī sociāli ekonomisko risku ietekmei, kurus tiešā veidā mēs ietekmēt nevaram. Ja neseno ekonomisko krīzi cilvēkiem vieglāk pārvarēt ļāva trīs līdz sešu mēnešu uzkrājumu buferis, tad, domājot, kā pasargāt sevi no līdzīgiem riskiem nākotnē, papildus uzkrājumiem no šodienas klienti var izvēlēties vēl vienu riska samazināšanas iespēju - kredītmaksājumu apdrošināšanu, kas ļaus turpināt pildīt savas saistības attiecībā uz kredītmaksājumiem," uzsvēra SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere.


SEB bankas kredītmaksājumu apdrošināšanas piedāvājums tapis sadarbībā ar SEB dzīvības apdrošināšanu, kas segs klienta kredītmaksājumus pārejošas darba nespējas gadījumā, kā arī dzēsīs kredītmaksātāja kredīta atlikumu paliekošas darba nespējas un dzīvības zaudēšanas gadījumā. Savukārt apdrošināšanas sabiedrība "If Latvija" nodrošinās piespiedu bezdarba riska segumu, garantējot klienta kredītmaksājumu segšanu.
SEB bankas veiktajā pētījumā 69% no aptaujātajiem iedzīvotājiem norādīja, ka būtu gatavi apdrošināt savus kredītmaksājumus. 19% izmantotu iespēju apdrošināties pret bezdarbu, 11% gribētu apdrošināt dzīvības zaudēšanas risku, 6% - pret ilgstošu slimību, 5% - invaliditātes risku, savukārt 43% dotu priekšroku apdrošināties pret visiem iepriekš minētajiem riskiem.


"SEB bankas kredītmaksājumu apdrošināšana pret bezdarbu un darba nespēju kopā ar dzīvības apdrošināšanu piedāvā klientam būtisku aizsardzību, garantējot, ka ilgstošas slimības laikā klientam ir iespējams saņemt kredītmaksājumu kompensāciju līdz 12 mēnešiem, savukārt, iestājoties piespiedu bezdarbam, ieskaitot tos gadījumus, kad darba pārtraukšana notiek abpusēji vienojoties, - kredītmaksājumu kompensāciju līdz sešiem mēnešiem," skaidroja Teteris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses