Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Var gadīties, ka ar īsto trampismu mums vēl tikai nāksies iepazīties

Asaras demokrātu acīs

Pirms dažām dienām daudzu kaismīgāko ASV demokrātu partijas atbalstītāju acīs bija redzamas asaras, pie kam tiešā, nevis pārnestā nozīmē. ASV īpašais prokurors Roberts Millers pabeidza divus gadus ilgušo izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās, nonākot pie secinājuma, ka nav atrodami pierādījumi ASV prezidenta Donalda Trampa un viņa ģimenes locekļu saistībai ar Krievijas varas iestādēm.

Trampa oponenti tikmēr tieši ar Millera vadīto izmeklēšanu saistīja galvenās cerības, ka tās rezultāti ļaus vai nu sākt impīčmenta procedūru pret ASV prezidentu, vai vismaz līdz minimumam samazinās Trampa cerības uz atkārtotu ievēlēšanu Baltajā namā 2020. gadā. Piedevām vēl ap Millera vadīto izmeklēšanu tika sacelta milzīga ažiotāža presē, jau iepriekš noskaņojot sabiedrību, ka tieši īpašā prokurora secinājumi būs pēdējais un galvenais verdikts.

Gluži punkts šai lietai gan vēl pielikts nav, jo ziņojumam ir slēgtā daļa, par kuras publiskošanu vai nepubliskošanu jau sākušas virmot kaislības.

Tāpat dokumenta saturā ir atstāti vairāki daudzpunkti, kas vēl atstāj ASV prezidenta oponentiem manevru iespējas, tomēr attiecībā uz pašām galvenajām aizdomām, uz kurām balstījās visa pret Trampu izvērstā kampaņa, ASV prezidents ir attaisnots būtībā neatgriezeniski.

Šis fakts savukārt gandrīz pilnībā izslēdz iespējas, ka pret viņu varētu tikt sākta impīčmenta procedūra, kā arī ievērojami palielina Trampa jau tāpat nebūt ne mazās izredzes ieņemt ASV prezidenta posteni arī pēc 2020. gada. Atsevišķi eksperti pat pieļauj, ka 2020. gada vēlēšanās Trampu gaida triumfs, līdzīgs tam, kādu 1984. gadā piedzīvoja Ronalds Reigans.

Viņa oponenti gan vēl negrasās padoties – ASV Kongresā visu, ko vien iespējams izmeklēt saistībā ar Trampu, turpina izmeklēt veselas sešas komisijas, tāpat ar tiesībsargājošo iestāžu gādību ir izveidota īpaša izmeklēšanas komisija, kura izmeklē iespējamos negodīgos Trampa biznesa impērijas finanšu darījumus. Tiesa, tagad jau ticamāk šķiet, ka visu šo izmeklēšanu rezultāts būs pretējs gaidītajam un drīzāk vairos nekā mazinās ASV prezidenta popularitāti.

ASV iekšpolitiskajā konfliktā svaru kausi šobrīd ir acīm redzami nosvērušies par labu Trampam, tajā skaitā nepavisam nav izslēgta iespēja, ka viņš pacentīsies situāciju izmantot, lai sagādātu nepavisam ne jaukas dienas saviem kaismīgākajiem oponentiem un nostiprinātu panākumus. Savukārt, runājot par globāliem mērogiem, var gadīties, ka tas viss, kas tika pieredzēts līdz šim, par trampismu ir dēvējams ļoti nosacīti un ar īsto trampismu mums vēl tikai nāksies iepazīties.

Top komentāri

Tavs vārds
T
Dīvaina valsts. Viņiem jāpriecājas būtu, ka viņu prezidents nav pinies ar visādiem sliktajiem, bet viņi raud un sēro.
Pipars
P
Slimi cilvēki... "ar asarām acīs" divus gadus liek paši savai valstij kokus spieķos... Interesanti ko vēl riebīgu un zemisku spēs pret savas valsts prezidentu izdomāt šie amorālie liekulīgie utt. liberastijā slīkstošie tipiņi... Zinot viņus varam gaidīt pat nekontrolējamu agresiju kas robežojās vājprātu... Kā amīši tiks tam visam pāri?... Pilnīgs čau
Irlielāmērāticams
I
ka Tramps sagatos kādus pāris dučus krievu , lai tie pirms nākošajām vēlēšanām bieži eksponējas demokrātu vadoņu tuvumā... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē