Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Valdības nekonsekvences piemērus var uzskaitīt bezgalīgi

Bezkonsekvences koalīcija

Termins ''konsekvence'' nozīmē atbilstību loģikas prasībām, noteiktām likumsakarībām, noteiktai sistēmai. Šķiet, Latvijā vairs tikai ļoti neliela sabiedrības daļa varētu piekrist, ka šim terminam atbilst tas, ko ar pandēmijas apkarošanas karogu rokās un tukšiem lozungiem dara valdība kopā ar ierēdniecības aparātu.

Neskaitāmas reizes valdībai uzsvērts, ka sabiedrība neiebilst pret ierobežojumiem, bet gan pret valdības nekonsekvenci savā rīcībā un lēmumu un ierobežojumu saturā. Tajā pašā laikā valdošā koalīcija kopā ar domubiedriem nenogurstoši visās problēmās un nespējā savaldīt epidēmiju cenšas vainot un strostēt sabiedrību.

Nevainoju māksliniekus, tomēr ciniska šķiet valsts dotā atļauja rīkot mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju klātienē laikā, kad bērniem ar likumu aizliegts apciemot savus vecākus, radiniekus, draugus.

Pēc normatīviem cilvēks nedrīkst izpalīdzēt kaimiņu tantei un aizvest viņu ar savu auto uz tuvējo veikalu (abiem lietojot sejas maskas), bet tikmēr tiek ļauts desmitiem dažādu mājsaimniecību braukt vienā sabiedriskajā transportā, un nupat vēl ver vaļā iespējas lidot uz siltajām zemēm baudīt sauli un mājās atvest vēl kādu līdz šim neiepazītu Covid-19 atzaru. Mūs īpaši aicina uz veikalu doties vienatnē, tajā pašā laikā viens no galvenajiem infektologiem un ierobežojumu pastiprināšanas rosinātājiem parlamenta komisijā būtībā atzīstas, ka paša ģimene to neņem galvā, jo, kamēr sieva veikalā, tikmēr infektologs tā ārpusē taisa ''kompromitējošas bildes'', kuras pēc tam demonstrē kā sabiedrības bezatbildības sliktos piemērus. Bet neviens taču viņam pat nepajautāja, kāpēc viņš vispār uz veikalu gājis divatā ar sievu.

Īpašs cinisma paraugs ir ministra Pavļuta īstenotā bēdīgi slavenā vakcinācijas biroja ''glābšanas operācija''.

Sabiedrība skaidri pateikusi – atsakāmies maksāt par sliktu darbu. Taču, pēc visa spriežot, valdība plāno sabiedrībai vīzdegunīgi iespļaut acīs.

Manuprāt, izcils politiskās bezkaunības piemērs ir arī valdības locekļu ārpusrindas vakcinācijas pompozais pasākums laikā, kad riska grupās esošajiem cilvēkiem pilnīgā neziņā jāgaida sava kārta – kaut kad! Un vēl jo ciniskāka ''nepārtrauktības garantu'' vakcinācija ir tāpēc, ka trīs ministri vispār atteicās šobrīd vakcinēties. Lai gan viņu žestu varētu uzskatīt par cēlu, taču līdz ar to pilnīgi bezjēdzīga bija pārējo ministru vakcinēšana, jo tas nozīmē, ka valdības sēdes arī turpmāk nevarēs notikt klātienē.

Valdības nekonsekvences piemērus varētu uzskaitīt bezgalīgi. Taču aizvien vairāk sāk uztraukt jautājums – cik ilgi mēs kā valsts šādu situāciju spēsim izturēt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē