Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Jāņa Bordāna nenovērtētā atklātība

Pretēji kritiķiem, kas Jauno konservatīvo partiju (JKP) gāna par jaunkomunistiem un citādos nelabos bet, manuprāt, saturiski tukšos vārdos, kas tikai palīdz nostiprināties JKP kā glūnīgu ienaidnieku ielenkumā esošam pēdējam gaismas stariņam, es allaž ar lielu rūpību uzklausu un izlasu katru jaunu JKP līdera tieslietu ministra Jāņa Bordāna paziņojumu, jo to atklātība pārsteidz daudz spēcīgāk nekā Rīdzenes sarunas.

Skaidrs, ka Jaunajai Vienotībai atkal ir paveicies ar visflegmatiskākā un visinteliģentākā premjera tūlīt aiz Valda Dombrovska izvēli savās rindās. Krišjāni Kariņu izprovocēt uz valdības krīzi spētu tikai ar strīdu par to, kurš pirmais izies pa valdības durvīm – tik ļoti viņam piestāv frāze "tikai pēc jums!". Jūlija beigās intervijā žurnālam Ir Bordāns, vēršoties pret Kariņu un nokaujot jebkādu politiskajā saziņā un publiskajā komunikācijā iepriekš pieņemtu diplomātiju, paziņoja: "Mēs jau varam ierosināt premjeru nomainīt. Un pamēģini uztaisīt bez mums valdību!" 

Pirms nedēļas raidījumā De facto Bordāns pateica ko fenomenālu, kas neizpelnījās nekādu rezonansi, – principā JKP līderis sašķiroja savas partijas prioritātes ideoloģiskajās (ģenerālprokurora nomaiņa, Latvijas Universitātes rektora nomaiņa, Valsts drošības dienesta izdzenāšana un kas tik vēl ne) iepretim sekundārajām jeb tām, kas solītas JKP vēlētājiem un var tikt ietirgotas pret ideoloģisko prioritāšu izpildi. Sekundārās prioritātes saistītas ar pieprasījumiem valsts budžetā (piemēram, slavenais 3 x 500 jeb pensiju, minimālās algas, neapliekamā minimuma celšana līdz 500 eiro). "Ja JKP netiktu likti šķēršļi ne prokuratūras reformēšanā, nedz Valsts drošības dienesta jautājuma, teiksim, pārskatīšanā, kvalitātes uzlabošanā, nedz šobrīd ar Latvijas Universitāti saistītos jautājumos – kādi tur lēmumi tiek pieņemti –, tad droši vien mums arī būtu vienkāršāk daudz, mēs atvērtāk un tā kā pozitīvāk varētu iesaistīties arī budžeta jautājumu risināšanā," ar sirsnīgu smaidu atklāja Bordāns. 

Kas attiecas uz kaut kādām Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) galvās esošām fantāzijām par to, kā JKP visus nokaitinās vai pati sevi novedīs līdz opozīcijai, paverot zaļzemniekiem ceļu uz zaudētajiem amatiem un ministriju budžetu gaņģiem, tās vairāk izskatās kā utopiskas vēl nesenās premjera partijas iedomas. Vismaz ZZS neko nav spējusi vai vēlējusies darīt, lai zaudējumu vēlēšanās izvērtētu, kaut vai patīrot rindas.

Lai cik ironiski neizklausītos, vienīgi Jaunā Vienotība ir sniegusi palīdzīgu roku zaļzemniekiem, pieņemdama savās rindās vienu no "labo darbu čempionu" trijotnes – veselības ministri Andu Čakšu, kura atmiņā palikusi ar neveiksmīgo veselības aprūpes finansēšanas reformu un neatbildētiem jautājumiem par aizdomīgiem iepirkumiem. Dzirdētas runas, ka pat ekspremjeram Mārim Kučinskim un bijušajai finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai par slēptiem nodomiem doties biezākas šķēles meklējumos uz kādu valdības partiju zaļzemnieki esot sadūšojušies atklāti pajautāt tikai pēc tam, kad par šādu iespēju komentārā uzrakstīja Diena. Tādēļ ironizēt jau var, bet Jaunajai Vienotībai vismaz ir dūša, kuras nav ZZS, – palīdzēt zaļzemniekiem pašattīrīties.

Top komentāri

Tiesu izpildītāju mafija
T
Savas pirmās ministršanas laikā Bordāns apstiprināja nenormāli lielus tiesu izpildītāju tarifus. Kad priekšvēlēšanu laikā Gobzems viņam uz to norādīja, Bordāns piekrita, ka tie nav labi, bet dievojās, ka neesot pie vainas, jo noteikumi esot sagatavoti pirms viņa un viņš tos tikai esot apstiprinājis. Tagad Bordāns atkal ir ministrs, kas runā par visu ko, tikai ne par paša apstiprinātajiem iesu izpildītāju tarifiem.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Jūs nepārtraukti konfliktējat ar sievu? Nevarat tikt galā ar bērniem? Kaimiņi krīt uz nerviem? Nav naudas un nav arī vēlēšanās un prasmju jel ko sakarīgu strādāt? Ir risinājums! Ejiet politikā! Politikā jūs varēsiet izpausties visā krāšņumā!!!
Tēvocis Mauzis
T
Margēviča varētu mācīties no Bordāna nenovērtētās atklātības
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē