Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kā interesēs viņi cīnās?

Līdz anekdotiskuma līmenim nonākusī Daugavpils pašvaldības deputātu kasīšanās par to, kuram jābūt pašvaldības vadītāja amatā, un regulārā mēra amata pārdale starp trim labi zināmiem personāžiem liek aizdomāties par tādu tēmu kā politiskā pēctecība. Vai drīzāk – tās apdraudētība šādās situācijās.

To ik reizi apliecina arī iesaistīto pušu retorika, ka priekšteča laikā viss, ko viņš virzījis, bijis slikti, un, lai to uzsvērtu, spilgtāk demonstrētu, ka pēctecis ir labāks, ļoti daudzi akcenti tiek likti pilnīgi pretēji, tā teikt, kuģis stūrēts pilnīgi citā virzienā. Ja līknē to varētu attēlot, pat viena sasaukuma laikā pašvaldības darbs vairāk izskatās nevis pēc mērķtiecīgas virzības uz vēlētājiem būtiska rezultāta sasniegšanu, bet gan kā dzērāja streipuļošana no vienas ceļa malas līdz otrai, ik pa laikam pasperot kādu soli arī atpakaļ – stabilitātei.

Šajā gadījumā pat nav nozīmes runāt par kaut kādiem konkrētiem piemēriem – tad būtu jāsāk vērtēt, kas ir labi un kas slikti, bet tas savukārt nes līdzi risku, ka viedokļa paudējs var tikt ieskaitīts kāda no grupējumiem, kas cīnās par varu, atbalstītājos. Tas būtu lieki. Kā parasti, šādās situācijās labāk visu vērot no malas, distancēti. Vēl jo vairāk, ja gan jau ir pietiekami daudz to konkrēto piemēru, kad, varai mainoties, iepriekš lemtais tiek mainīts uz pretējo, un ne tikai Daugavpilī, bet arī līdzīgās situācijās citur Latvijā.

Spilgtākās pazīmes tādos gadījumos – tiek mainītas "sliktās" amatpersonas pret "labajām" visvisādu struktūru vadībā, bieži vien pat nevērtējot to darba kvalitāti, kvalifikāciju pēc būtības.

Tas arī pārsvarā gadījumu liecina par to, ka ne tikai līdzšinējai, bet arī jaunajai varai ir savas politiskās un arī saimnieciskās intereses, kādēļ tā kāds rāvies pie stūres rata, un ka ir pamats kritiski vērtēt ne tikai vecos, bet arī jaunos vai no jauna pie varas tikušos.

Vai kāds, kurš, smagi strādājot, beidzot panācis konkurenta gāšanu no amata, lai pats iesēstos viņa krēslā, kaut reizi ir teicis, ka gatavs turpināt labi iesākto? Nē. Jo tas būtu tiešs apliecinājums, ka priekštecis nemaz tik slikts nebija un ka gāzts faktiski kādu citu varaskāres, ne tik daudz savu kļūdu dēļ. 

Labi, daugavpilieši šoreiz varbūt iebildīs, sakot, ka Elksniņš bijis pārāk autoritārs, bet... vai viņš pirmo reizi bija amatā iecelts un no tā gāzts, vai viņa raksturs tik nezināms? Proti, šādos gadījumos arī raksturīgi, ka argumenti tiek piemeklēti pēc vajadzības, kaut ko vienu noklusējot, kaut ko citu izceļot vai īpaši akcentējot. Vēlētāju interesēs? Diez vai. Drīzāk jau savās politiski no jauna ietirgotajās interesēs, lai kaut ko vairāk noteiktu, esot pie varas.

Top komentāri

Ļoti trekna barotne
Ļ
Lielo pilsētu pašvaldību maki ir ļoti, ļoti, ļoti treknas barotnes. Un pie tādām parasti ir grūstīšanās
Dzeismeneiks
D
Dzāruši lidz otsaraugam, Sozokāvušies pu drougam. Mucai dibins lauzts i steipa, Jezupam pa peiri streipa...
Dostojevskis
D
Bet tautai patīk! Ja tautai nepatiktu, ļaudis sastātos ap pašvaldības ēku un nelaistu deputātus laukā, kamēr tie nomierinās!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē