Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koalīcijas deputāti demonstrē atslābumu

Paradoksālā kārtā negatīvais, kas uznira Saeimas debatēs par administratīvi teritoriālo reformu, ar deputātu publisko apsaukāšanos un argumentācijas zemo līmeni, kur nu vēl deputātu savstarpējo grūstīšanos ir izraisījis lielu citādi pasīvās publikas interesi par Saeimā notiekošo. Jā, var teikt, ka divas trešdaļas debašu nebija par administratīvi teritoriālās reformas tēmu, bet ir ļoti svētīgi, ka publikai rodas motivācija paklausīties, ko tad viņu savēlētie deputāti spēj ārpus pieķemmētajiem lozungiem.

Jāatzīst, ne visu, bet atsevišķu opozīcijas deputātu argumentācija, kritizējot piedāvātās administratīvi teritoriālās reformas modeli, patīkami pārsteidza, lai ko nebūtu iemesls domāt par šo politiķu citām izpausmēm vai darbību kopumā. Uz šī fona valdības koalīcijas deputātu nespēja vai principiālā nevēlēšanās argumentēt pretī kļuva vēl uzkrītošāka. Tas, ka debates ievilkās, kamēr nonāca strupceļā, pateicoties neefektīvajam mēģinājumam līdz minimumam saīsināt opozīcijas uzstāšanās laiku no Saeimas tribīnes, tām piesaistīja vēl lielāku uzmanību. 

Tas ir ļoti labi, jo nav ilūziju, ka Latvijas sabiedrībā, kura maz interesējas par problēmām, kas to tieši neskar, arī administratīvi teritoriālā reforma vairumam nav vienaldzīga. Vairumam vai nu nav ciešas saistības ar reformas skartajiem novadiem, vai nomierinoši iedarbojas vispārējās frāzes par "jaunu politiku", "reformām" kā kaut ko progresīvu iepretim veco partiju un pagastveču vēlmei savtīgu iemeslu dēļ dzīvot pa vecam uz tautas izaugsmes rēķina. Kad tu pieslēdzies tiešraidei no Saeimas un izdzirdi, ka jaunās politikas sludinātāji nav papūlējušies sagatavot spožus pretargumentus opozīcijas pārmetumiem parlamenta debatēs, kurām taču būtu jābūt atbildīgākajam un prestižākajam politisko debašu veidam vispār, tas ne tikai diskreditē šos politiķus, bet arī viņu virzīto likumu. 

Jāsaka uzreiz: atsevišķu opozīcijas deputātu patiesībā pamatotās žēlabas un sašutums par to, ka, nerēķinoties ar viņu argumentiem, tiek dzīta cauri, maigi izsakoties, nepilnīga administratīvi teritoriālā reforma, atstāj vienaldzīgu. Kad ekspremjers un kādreizējais Valmieras mērs Māris Kučinskis (ZZS), balsij drebot, norāda uz viņa ilgajā politiskajā pieredzē nepieredzētu nerēķināšanos ar oponentiem, prātā nāk tikai atziņa, ka tagadējās varas partijas acīmredzot ir bijušas enerģiskākas, prasmīgākas un varas kārākas nekā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kuras vēlēšanu sniegums tā paša Kučinska vadībā izgāzās.

Cik atslābusi tagadējā opozīcija gāja uz Saeimas vēlēšanām, tik atslābušas dažos aspektos, piemēram, Saeimas debatēs, ir to nomainījušās jaunās varas partijas. Varbūt šāda nekaunīga varas izmantošana būs kā sitiens pa pakausi no varas nostumtajām partijām, kas liks saņemties uz nākamajām Saeimas vēlēšanām. Neviens likums nav negrozāms, nevienas sekas nav nenovēršamas, ja izrādīsies taisnība, ka administratīvi teritoriālās reformas likums ir brāķis, kas negatīvi ietekmēs pašvaldību darbu un iedzīvotāju intereses.

Top komentāri

Vietējais
V
Kučinskis taču var sekot Greiškalna pēdās atpakaļ uz Valmieru,vai tad Burtnieku novadā vieta neatradīsies.
Jā!
J
Teica Marģevica un devās uz ateju ATVIEGLOTIES.
XXL
X
Šai vecenei nekad un nekas nebūs labi, nu sameklē kādu veci.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē