Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Madžiņš: Par "blogeri" pie Mildas

Pēc 16. marta pasākumiem Latvijas nedraugi ar klaunu Greiemu Filipu priekšgalā var gavilēt. Absolūti atklāta provokācija, tai sekojoša aizturēšana fotoobjektīvu un TV kameru priekšā, sagādojot "lielisku" materiālu, tajā skaitā Krievijas plašsaziņas līdzekļiem par "ikgadējo fašistu maršu" Rīgā. Plānoti, mērķēti un ar ļoti konkrētu rezultātu, tā teikt - gan ikdienas lietošanai, gan vēstures annālēm.

No vienas puses - pie pārdzērušos britu kailfoto sesijām, urinēšanas u.c. izdarībām pie Brīvības pieminekļa un Vecrīgā bijām pieraduši, un gods kam gods policijai, kurai problēmu pēdējā laikā ir izdevies ievērojami mazināt. Taču, ja minētos alkohola aizmigloto mirkļa vājuma upurus preventīvi izskaitļot ir neiespējami, tad, runājot par britu Filipu... Piedodiet, neba jau nu Vecrīgas torņus, arhitektūru vai latvju zeltenes baudīt minētais kungs 16. martā ieradās Rīgā.Greiems Filips sevi dēvē par blogeri, viņš darbojas arī Kremļa propagandas kanālos Russia Today un Zvezda. Pirms diviem gadiem deportēts no Ukrainas par tur notiekošā atspoguļošanu, viņam iebraukšana tur joprojām liegta. Viņa reportāžās Ukrainas varas iestādes dēvētas par fašistiem un huntu. Tāpat viņš Ukrainā apsūdzēts par spiegošanu Krievijas labā. Vienārdsakot, nav jābūt drošības struktūru darbiniekam, lai no publiski pieejamās informācijas kļūtu skaidrs, ka šis cilvēks 16. martā uz Rīgu brauc pēc materiāla. Un nav svarīgi - kā aktieris provokators vai saukdams sevi par žurnālistu.Tas, tieši kāds Greiems ir "žurnālists", būs skaidrs ikvienam, kurš tīmeklī pasekos viņa "daiļradei". Vai tiešām Greiema darbošanās Ukrainā, atrašanās tās melnajā sarakstā, kuru turklāt viņš apgāja, nav pietiekams pamats, lai šādu cilvēku neielaistu Latvijā?Jo īpaši mulsinoši tas ir, vērojot pēdējo pāris gadu notikumus šajā lauciņā, kad mūsu ārlietu ministrs ir sava veida melnajā sarakstā iekļaušanas čempions. Dažkārt uz PR balstītas, bet tomēr. Atgādināšu, valstī neielaižamo sarakstā par "naida kurināšanu" ir iekļauts gan krievu aktieris Ivans Ohlobistins, kurš, starp citu, ir nevēlams arī Ukrainā, gan Putina režīmu atbalstoši estrādes mākslinieki - Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs, Valērija.Pēc incidenta pie Brīvības pieminekļa izrādījies, ka Filips, pēc iekšlietu ministra domām, tomēr varētu būt Latvijā nevēlams. Taču tas vairs nav svarīgi - Greiems Filips savu darbu ir izdarījis, pārdesmit minūtēs radot vienpusēju saturu simtiem pasaules mediju. Iekļaušana melnajā sarakstā kā sods ir galējs solis, bet tā pamatjēgai ir jābūt prevencijai, ar ko šoreiz galīgi nav veicies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē