Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Politiķu pieklusušās balsis

Pieļaujams, ka patlaban gan premjerministra Krišjāņa Kariņa, gan arī viņa vadītās valdības ministru atpazīstamība sabiedrībā ir ļoti augsta, un pat ja ne visu ministru, tad vismaz veselības ministres Ilzes Viņķeles un finanšu ministra Jāņa Reira atpazīstamība jau noteikti ir augsta, jo šo ministru atbildības jomām – veselības aprūpei un finanšu tematikai – ir pievērsta milzīga uzmanība. Šajā gadījumā nav runa par simpātijām vai antipātijām pret kāda ministra personību, bet tieši par atpazīstamību.

Savukārt uz valdības darba fona to politiķu, kuri nav ministru amatos, rosīšanās gandrīz vispār nav pamanāma, un rodas iespaids, ka ne tikai opozīcija un ne tikai Saeimā neiekļuvušie politiķi, bet pat tie politiskie spēki, kuri ir pārstāvēti gan Saeimā, gan valdībā, visu atbildību uzvēluši uz premjerministra un ministru pleciem. Tā sakot, lai valdība atrod risinājumus, kā pārvarēt Covid-19 krīzi, bet tad, kad tuvosies kārtējās vēlēšanas, konkrēto ministru varēs izmantot par vēlēšanu saraksta ''lokomotīvi'', ja šo cilvēku sabiedrība uzskatīs par veiksmīgu krīzes pārvarētāju, vai arī atstāt saraksta beigās, ja konkrētā ministra personība vēlētājiem asociēsies ar nepopulāriem lēmumiem. 

Protams, var jau teikt, ka mediji un arī iedzīvotāji kopumā ir pārāk aizrāvušies ar praktiskām lietām, sākot no tā, kā pareizi lietot maskas, un beidzot ar to, vai veikalos notiek distancēšanās, un ignorē visas tās tēmas, kas tieši neietekmē ikdienu.

Taču rodas iespaids, ka arī politisko spēku īstenotās sabiedriskās attiecības (šī jēdziena pozitīvākajā nozīmē) ir panīkušas. 

Vai šajā sarežģītajā periodā kāda no politiskajā partijām ir piedāvājusi detalizētu plānu, nevis tikai frāzes, Latvijas uzņēmēju interešu ilgtermiņa aizstāvībai, lai nākotnē nenāktos vērot uzņēmumu bankrotu vilni? Vai kāda cita politiskā partija ir nākusi klajā ar konkrētiem priekšlikumiem, nevis tikai saukļiem darba ņēmēju interešu aizstāvībai, lai nesanāktu tā, ka vislielākie cietēji šajā krīzē ir privātā sektora darba ņēmēji? Vai vēl kāda cita politiskā partija ir vismaz pacentusies valstiska līmeņa jaudu piešķirt mudinājumiem izvēlēties vietējo produkciju?

Vai tie politiķi, kuri priekšvēlēšanu diskusijās apgalvoja, ka viņiem rūp tieši reģionu iedzīvotāji, ir apmeklējuši tos novadus, kuriem šajā krīzē klājas vissarežģītāk, un ir piedāvājuši stratēģiju, kā reāli palīdzēt? 

Var jau būt, ka uz visiem šiem jautājumiem atbilde ir ''jā'', bet tad politiķiem būtu vērts atcerēties, ka ar vēlētājiem jārunā ne jau tikai priekšvēlēšanu kampaņu laikā, bet gan regulāri, un, ja ne citādi, tad vismaz izmantojot sociālo tīklu nodrošinātās iespējas.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Grēta Tūnberga arī ir pievērusies!!!!!!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē