Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Nav labākas vietas, kur paust savu attieksmi pret politiku un politiķiem, kā vēlēšanu iecirknis

Politiskā reklāma

Uzmanību! Šī ir absolūti bezkaislīga politiskā reklāma. Šis ir aicinājums domāt par savu, savas ģimenes nākotni un lemt par to vēlēšanu iecirknī. Šī ir nekaunīga un absolūti tieša politiskā aģitācija nepalikt malā un neļaut citiem izlemt Tavā vietā.

Šī ir neapmaksātas "melnās" kampaņas sastāvdaļa pret tiem, kuri ir pārliecināti, ka nepiedalīšanās vēlēšanās nozīmē viedokļa neesamību. Nē, tas tā nav, jo arī tā vari absolūti neprognozējami ietekmēt vēlēšanu rezultātus. Un, iespējams, Tev tie var ļoti nepatikt.

Šis ir atgādinājums sestdien, 3. jūnijā, paņemt savu pasi vai personas identifikācijas karti, doties uz savu iecirkni un nobalsot par tādu pagastu, pilsētu vai novadu, kādu vēlies to redzēt Tu.

Atmetot patosu, runājot vienkāršiem vārdiem, – 3. jūnijs ir diena, kad mums ir iespēja tikt sadzirdētiem. Vēlēšanas ir visu mūsu iespēja tieši un nepastarpināti panākt savu interešu pārstāvību.

Neejot uz vēlēšanām, mēs tās ietekmējam neprognozējami, savukārt aizejot mēs izdarām skaidru izvēli.

Politika nesākas politiķu kabinetos, tā sākas līdz ar mūsu lēmumiem vēlēšanās, kuru dēļ politiķi nonāk amatos un ietekmē mūsu dzīvi. Dalība vēlēšanās un mūsu izvēle ir iespēja ietekmēt lēmumus, savukārt nepiedalīšanās vēlēšanās ir atbildības nodošana un, iespējams, brīva, neprognozētas iespējas atvēlēšana kādam citam. Aiztaupīsim "kādam citam" šo iespēju.

Politiskā aktivitāte kopš tās augstākā punkta 2001. gada vēlēšanās, kad piedalījās 62% balsstiesīgo, ir strauji mazinājusies (1994. gada pašvaldību vēlēšanās piedalījās 58,5% balsstiesīgo, 1998. gadā – 56,8%, 2005. gadā – 52,9%, 2009. gadā – 53,8%). Un tā galīgi nav laba ziņa.

Par politiku un politiķiem viedoklis virtuves sarunās ir teju katram, taču pagājušajās pašvaldību vēlēšanās 2013. gadā piedalījās vien 46% no balsstiesīgajiem vēlētājiem, kas bija zemākā vēlētāju aktivitāte kopš neatkarības atjaunošanas.

Taču nav un nebūs labākas vietas, kur paust savu attieksmi pret politiku un politiķiem, kā vēlēšanu iecirknis.

Vara un politiķi ir tieši tik slikti vai labi, kādus mēs esam ievēlējuši. Varbūt līdz šim viss ir tieši tā, kā ir, tādēļ, ka kādam esam ļāvuši izlemt mūsu vietā?

Esi neapmierināts ar pašreizējo varu un politiķiem? Ej uz iecirkni un paud attieksmi! Tev patīk, kā strādā Tava pagasta, pilsētas vai novada vadītāji? Ej uz iecirkni un atdod savu balsi par viņiem. Tev ir idejas, kurš varētu labāk? Droši dodies uz iecirkni un dod iespēju! 3. jūnijs ir visu mūsu politiskā iznāciena diena. Galu galā – Tev šķiet, ka vari labāk? Tev ir gana laika, lai sagatavotos nākamajām pašvaldību vēlēšanām un pierādītu, ka pats vari labāk.

Top komentāri

Lasitaja
L
Madžiņ, kāpēc tavā avīzē šodien, dienu pirms vēlēšanām, ir liela komplimentāra intervija ar Lembergu pa visu atvērumu Lemberga lakstīgalas Guntara Gūtes izpildījumā? Kauns nav?
Mana balss ir mana balss - neatdošu
M
Vēlēšanu priekšvakarā es ļoti vēlētos padalīties ar vienu savu uzskatu: runa ir par nepārtraukto, uzstājīgo prasību "iet balsot" un, dievs pasarg - nepalikt mājās! Man nav pieņemami, ka cilvēkiem nepārtraukti tiek skaloti prātiņi, uzstājot, ka atdot savu balsi kādam citam ir labi - un vēl vairāk - pat kā svēts pienākums (!) BALSS TIESĪBAS ir nevis kaut kāda cilvēku radīta, politiskas sistēmas parādība, bet gan dabas dotas ikviena cilvēka pamattiesības. Tā savā būtībā ir BALSS, kas dota katram cilvēkam, lai tas spētu pārstāvēt sevi, paust savu viedokli, atbildēt uz jautājumiem utt. Pamattiesība! Es uzskatu, ka savas BALSS atdošana kādam citam ir ārkārtējs gadījums; es, piemēram, šo savu pamattiesību esmu gatavs uzticēt tikai un vienīgi sev vistuvākajiem - tiem, kam es uzticos par visiem 100%: saviem vecākiem, laulātajai draudzenei, brāļiem un māsām. Bet nevienam citam! Kur nu vēl nepazīstamiem ļaudīm! Tā taču ir elementāra loģika! Es aicinu cilvēkus neklausīt šai vāvuļošanai un
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē