Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Jādomā, kur būs stāvvietas automašīnām un autobusiem

Racionāli vai populistiski?

Neilgi pēc tam, kad mūsu sabiedrība bija sašķēlusies gadumijas salūta aizstāvjos un pretiniekos un izcīnīja vārdisku karu par šo tēmu, par jaunu diskusijas tematu kļuva Tērbatas ielas slēgšana autotransportam un atvēlēšana vien gājējiem un velobraucējiem, kas eksperimentālā kārtā tika veikta 4. janvārī.

Šis notikums izraisīja viedokļu polarizēšanos, un autotransporta fani ar gājēju aizstāvjiem sarīkoja niknas vārdu kaujas sociālajos tīklos, nonākot pat līdz strīdiem par to, kurš ir un kurš nav uzskatāms par īstu rīdzinieku un līdz ar to ir tiesīgs (vai nav tiesīgs) paust savu viedokli par transporta risinājumiem mūsu valsts galvaspilsētā. 

Mūsu politiķiem patīk uzsvērt, ka Latvijai jācenšas sekot kādas citas valsts paraugam, un pilsētvides plānošana ir tā joma, kurā tiešām citu pilsētu pieredzi ir vērts analizēt. Turklāt Rīgas transporta kustības un gājēju pārvietošanās maršrutu plānotājiem pēc pieredzes nemaz nav jābrauc uz tālām, eksotiskām zemēm. Ilggadēja pieredze ar gājēju ielu ir, piemēram, mūsu kaimiņvalsts Lietuvas otrajai lielākajai pilsētai Kauņai, kuras aptuveni 1,6 kilometrus garā Laisves aleja (Brīvības aleja) tiek uzskatīta par vienu no slavenākajām un vecākajām gājēju ielām Baltijā, kā arī par vienu no populārākajām tūristu pastaigu vietām šajā pilsētā. 

Taču visam ir savi plusi un mīnusi, arī Kauņas gājēju ielai. Plusi ir ielas vizuālā pievilcība un tas, ka šajā ielā, kas stiepjas cauri kvartāliem, kuros atrodami teātri, muzeji, kafejnīcas, veikali, viesnīcas un suvenīru tirgotavas, ir patiešām mierīga atmosfēra, kurā pilsētas iemītniekus un tūristus netraucē autotransporta radītais troksnis un bravūrīgu autovadītāju necieņa pret gājējiem. Savukārt mīnusi ir tie, ka gājēju iela neatrodas Kauņas vecpilsētā – tāpat kā Tērbatas iela neatrodas Vecrīgā –, turklāt ar autotransporta stāvvietām Laisves alejas tuvumā ir bēdīgi. 
Ja reiz Rīgā iecerēts pārvērst Tērbatas ielu par Laisves alejas līdzinieci, tad jārēķinās ar līdzīgiem izaicinājumiem – jādomā par to, kur būs stāvvietas automašīnām un tūristu autobusiem, un galu galā arī par to, kas šajā ielā būs tik pievilcīgs, lai dotos pa to pastaigāties? Kopumā tomēr loģiskāks šķiet risinājums ierobežot autotransporta kustību vecpilsētā, kā tas ir izdarīts Tallinā, Stokholmā, Strasbūrā un vēl daudzās citās Eiropas pilsētās. 

Slēgt ielu autotransportam, ja tā tiek panākts tas, ka šī iela piesaista gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus, – tas ilgtermiņā var būt izdevīgi gan uzņēmumiem – kafejnīcām, suvenīru veikaliem, viesnīcām –, gan arī kultūras objektiem. Taču slēgt ielu autotransportam vienkārši tādēļ, lai pilsētā ieviestu pārmaiņas, gan būtu diezgan savdabīgi.

Top komentāri

pastulbs populisms
p
!
Dostojevskis
D
Problēma nav tā, ka populisms. Problēma ir tā, ka tas ir marksistisks populisms, kas balstīts vēlmē rīdīt materiāli vairāk un mazāk nodrošinātas sabiedrības daļas. Cilvēki, esiet modri!
Irlielāmērāticams
I
ka "apsēstībai ļoti šaurā leņķī " var pretoties, izplatot kompetentu, patiesu informāciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē