Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Atainot Rīgu kā nepievilcīgu pilsētu ir pārspīlējums

Rīgā tomēr viss nav slikti

Aizdomu ēnas, kas kritušas pār uzņēmumiem, kas saistīti ar Rīgas pašvaldību, un pār dažām Rīgas domes amatpersonām, izraisījušas to, ka histēriskie vaimanātāji, kuri kultivē pārliecību "viss ir slikti", atraduši jaunu mērķi negāciju izpausmēm, proti, mūsu galvaspilsētu. Vaimanātāji rada iespaidu, ka Rīgas ielas ir bedrainas, mājas – grausti, kriminogēnā situācija – briesmīga, turklāt pārvietoties pa pilsētu traucē sastrēgumi, pašvaldības uzņēmumos iekārtojušies pašlabuma meklētāji, bet domē notiek politiskais teātris.

Protams, ja tiesībsargājošās iestādes un arī tiesa nolems, ka ir tādi ar domi un pašvaldības uzņēmumiem saistīti cilvēki, kas tiešām pārkāpuši likumu, tad šiem cilvēkiem par to būs jāatbild, neslēpjoties aiz etniskās izcelsmes bruņām, politiskās pārliecības vairoga vai sentimentālas pielūgsmes pārņemta fanu pulka. Mēs, par laimi, dzīvojam tiesiskā valstī, kurā likuma priekšā visi ir vienlīdzīgi. 

Taču atainot Rīgu kā nepievilcīgu pilsētu ir pārspīlējums. Ja mūsu galvaspilsēta būtu tik atbaidoša, kā pauž vaimanātāji, tad cilvēki no Latvijas reģioniem necenstos pārcelties uz Rīgu dzīvot vai vismaz strādāt.

Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras datiem, bezdarba līmenis Rīgā janvārī bija 4,1%, kopumā valstī – 6,7%. Vidējā bruto alga pērn Rīgā bija 1129 eiro, savukārt kopumā Latvijā – 1004 eiro, vēsta Centrālā statistikas pārvalde. Šie dati apliecina – ar Rīgu nemaz nav tik traki. 

Turklāt, ja Rīga būtu tik nepievilcīga pilsēta, kā apgalvo "viss ir slikti" pārliecības uzturētāji, tad te neattīstītos tūrisms, taču Rīgas Tūrisma attīstības biroja apkoptie dati rāda, ka ārvalstu viesu skaits pērn sasniedza rekordu – 3,5 miljonus.

Nenoliedzami Rīgā ir daudz problēmu, kuras pamana gandrīz katrs iedzīvotājs un viesis, taču virkne šo problēmu raksturīgas daudzām Eiropas metropolēm no Reikjavikas ziemeļos līdz Lisabonai dienvidos. Piemēram, bedrainas ielas var pamanīt Viļņā, bet graustus – Tallinā. Satiksmes sastrēgumi gadās arī Briselē. Savukārt par to, ka Romā ir draudīga kriminogēnā situācija, brīdina pat Latvijas Ārlietu ministrija, aicinot "ievērot piesardzību, nenēsāt uzkrītošas rotaslietas, neņemt līdzi lielas naudas summas un turēt drošībā dokumentus".

Rīgai gan ir raksturīgi arī specifiski trūkumi, piemēram, gausums viedo, ar modernajām XXI gadsimta tehnoloģijām saistīto risinājumu ieviešanā. Pilsētvidē pieejamā informācija par sabiedrisko transportu, kā arī norādes uz apskates objektiem ir tik veclaicīgas un tik nedraudzīgas rīdziniekiem un tūristiem, ka tas 2019. gadā vairs nešķiet smieklīgi, bet gan traģiski.

Top komentāri

Vadims Kuļešovs
V
Vai šitais ir reklāmas raksts? Banāli. Labāk, ja rakstītu kāds cits talantīgāks Dienas apskatnieks - Gūte vai bārdainis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē