Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdības slikto vērtējumu provocē daži ministri

Valdības darba vērtējuma mīnusa zīmei socioloģiskajās aptaujās stiepjoties aizvien garākai, nevar nenovērtēt individuālu ministru lielos nopelnus, lai iespaids par visumā bez lieliem valstiskiem skandāliem strādājošās Krišjāņa Kariņa (JV) valdības darbu būtu tieši tik slikts. Tas, ka premjers ar savu inteliģenci un publiskās komunikācijas prasmēm stāv tālu no valdību apkaunojošās uzvedības, ko regulāri demonstrē vairāki ministri, šos ekstrēmus nespēj neitralizēt.

Protams, kad tieslietu ministrs (!) Jānis Bordāns (JKP) ar baltu seju interneta tiešraidē uz kolēģi kliedz: "Melis!", iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) izskatās galvastiesu pārāks kaut vai tikai tādēļ, ka uz šo "žirinovščinu" (Krievijas odiozais politiķis Vladimirs Žirinovskis oponentiem tiešraidēs mēdza sejā liet ūdeni) vienkārši neatbild. Tomēr, kad redzētais jāatstāsta vai pārklājas ar putekļu kārtiņu, atmiņā paliek nevis individuāla ministra uzvedība, bet attieksme, ka ar šo valdību kaut kas nav kārtībā un tā ir salasīta no ministra darbam neatbilstošiem kadriem.

Gadu kopš darba sākšanas nesen atzīmējušās Kariņa valdības vērtējums sabiedrībā turpina kristies, par spīti tam, ka kopš budžeta neizpildīto solījumu epopejas un neatrisinātā mediķu algu jautājuma nekādas lielas ziepes jau īsti nav savārītas. Sabiedrības attieksme pret apstākļiem, kādos ventspilnieki nokļuva ASV sankciju sarakstos, vismaz publiski zināmos pētījumos vēl nav mērīta, bet pusotra tūkstoša dzelzceļnieku atlaišanas efekts vēl tikai priekšā.

Attieksmi pret valdību veido ne jau ikdienas darbs un mazi panākumi nozaru ietvaros, bet lielas vai gluži pretēji – mazas, bet neglītas ķibeles, kurās izpaužas varas neefektivitāte vai amatpersonu neatbilstība. Nav šaubu, ka tieši valdības reitingi ar laiku absorbēs Tieslietu ministrijas un Ģenerālprokuratūras nespēju vai neieinteresētību efektīvi atrisināt situāciju ar Dānijā aizturētās Latvijas pilsones izdošanu ieslodzīšanai Dienvidāfrikas Republikas cietumā.

Valdības amatpersonas var veikt lielu publisko un aizkulišu darbu, lai panāktu valstiski vēlamo rezultātu, tomēr atmiņā paliek nevis pats rezultāts, bet paņēmieni, ar kādiem uz to iets. Pat ja tie ir bijuši tikai atsevišķi taktiski soļi bez izšķirošas nozīmes visā garajā procesā.

Tas attiecas kaut vai uz darbu, lai novērstu Latvijas iekļaušanu tā dēvētajā pelēkajā sarakstā, kur rezultāts nekad neļaus aizmirst tādus sliktas pārvaldības jaunievedumus kā vienreizējas kompensācijas, lai legāli tiktu vaļā no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadības, kura pēkšņi bija kļuvusi par slikto, bet nez kādēļ bez iespējām vai gribas to tiesiski pierādīt. Tas pats ar it kā rekordtempu, kādā tika panākts, lai Ventspils brīvosta tiktu izsvītrota no ASV sankciju saraksta. Acīmredzot neizdzēšamāka par Latvijas amatpersonu un diplomātu krīzes risināšanu paliek attieksme par to, ka Ventspils brīvostas nonākšana šādā sarakstā vispār tika pieļauta, un notikušā sekas, kuras ekonomika vēl izjutīs.

Top komentāri

Brr
B
Ūja, ūja. Cilvēki jau sen ir izmīcīti kā māls un sapratīs emocijas un žestus labāk par gvelšanu, runu pusteikumos, aplinkus, labāk par teicami sastērķelēto uzvalku, neizteiksmīgo seju bez mīmikas, rokas bez žestikulēšanas, jo tas viss ir iestudēts, stīvs un neīsts kā padomju laikos. Apriebušies tie kanceles meklētāji, jo mājās tikai ar intrigām nodarbojas vai perina visādas taktikas sava petsonīgā mērķa sasniegšanai bez liekiem izdevumiem um domā kā visu puevākt sev.
Itamars Toledano
Vai tad ir KĀDA valdība un ministri (iz'ņemot ZZS un S), ko lielā Lemberga tītarmāte kā LABU vērtētu? Ja nu vienīgi PĀR Angeses Marģevicas līķi!
NeDiena
N
Kaut kas šīs sievites- raksta autores sejā liecina nodevība. Varbūt naudas kāre? Personīgi dēl Bordāna es un man zināmi cilvēki beidzot saredz gaismu tuneļa galā. https://www.pietiek.com/raksti/kad_zurnaliste_parversas_par_vadoso_biedru_stabuli
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē