Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Asociācija: Kreditēšanas attīstību Latvijā kavē ēnu ekonomika

Kreditēšanas attīstību Latvijā kavē ēnu ekonomika, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

"Viens no būtiskākajiem ierobežojumiem gan fizisko personu, gan uzņēmumu kreditēšanā ir ēnu ekonomika. Nav noslēpums, ka ēnu ekonomika veido ļoti būtisku īpatsvaru, tāpēc ir jāmēģina atrast instrumentus kā pēc iespējas mazināt ēnu ekonomiku. Tas pavērs durvis gan uzņēmumiem finansēties, gan cilvēkiem saņemt hipotekāros kredītus," pauda Bajāre.

Tostarp viņa piebilda, ka "ēnu ekonomikas komponente" bojā uzņēmumu finanšu rādītājus, liedzot saņemt aizdevumus bankās.

Vienlaikus Bajāre arī atzīmēja, ka Latvijā kreditēšanas apmēri pieaug, taču būtu vēlams, lai šis pieaugums ir straujāks, bet tajā pašā laikā arī ilgtspējīgs.

Jau vēstīts, ka atbilstoši Latvijas Bankas datiem 2019.gada oktobra beigās Latvijas monetāro finanšu iestāžu, kas galvenokārt ir bankas, rezidentiem izsniegto kredītu atlikums bija 12,058 miljardi eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā pirms gada.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē