Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dzintars: Pretrunas starp koalīcijas partneriem samilst

Pretrunas starp koalīcijas partneriem ar katru jaunu izaicinājumu samilst, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas radījumā Rīta panorāma atzina Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

Politiķis akcentēja, ka jautājums par koalīcijas stabilitāti ir aktuāls kopš tās izveides, turklāt nākamo vēlēšanu un valsts budžeta pieņemšanas tuvošanās rada aizvien lielāku viļņošanos.

"Katrs gadījums jāskatās kontekstā, un katrs gadījums rāda, ka pretrunas samilst," atzina Dzintars.

Deputāts norādīja, ka patlaban ir pārāk daudz nezināmo, lai atbildētu uz jautājumu, vai iespējamas atsevišķu ministru maiņas valdībā, taču ir tādi koalīcijas partneri, kuri šajā jautājumā būtu ieinteresēti.

''NA ieskatā šis nav labākais laiks, lai atvērtu koalīcijas līgumu un pārdalītu amatus, jo šādā procesā var iestrēgt, bet svarīgi ir pildīt uzdevumus, nevis mainīt politiskās ietekmes," sacīja politiķis.

Dzintars izvairījās atbildēt uz jautājumu, kurš no koalīcijas partneriem ir tas, kurš ir ieinteresēts ministru maiņā, uzsverot, ka jābūt diplomātiskam, lai ar saviem izteikumiem nepalielinātu nesaskaņas. "Bet gan jau skatītāji redz, kas visvairāk izrāda neapmierinātību," sacīja politiķis, vēlāk arī norādot, ka šis partneris nav partija KPV LV, kas gan uztur prasību par ekonomikas ministra maiņu.

Koalīcijai būtu jārespektē ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) lēmums mainīt politisko piederību un aiziet no KPV LV, uzskata Dzintars. 

"Vitenbergs pats izdarīja savu izvēli, neviens viņu nepiespieda. Mūsu ieskatā koalīcijas partneriem vajadzētu respektēt viņa izvēli," pauda politiķis, akcentējot, ka KPV LV frakcijā notiek dažādas izmaiņas un tiek pārstāvēti ļoti dažādi viedokļi.

Dzintars akcentēja, ka ne no viena sarunu partnera nav dzirdējis ieinteresētību nomainīt koalīcijas sastāvu, kas gan matemātiski būtu iespējams, radot ļoti jutīgu koalīciju ar mazu balsu pārsvaru.

Šāds scenārijs būtu iespējams, ja "kāds no partneriem ar ultimātiem mēģinās piespiest uz kaut ko, uz ko citi nav gatavi".

Gadījumā, ja koalīciju pamest izvēlēsies KPV LV, Dzintara ieskatā daļa no šīs frakcijas deputātiem turpinās atbalstīt valdību.

KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo intervijā raidījumam norādīja, ka par valdības pamešanu vēl runāt pāragri un ir jāgaida sarunu ar premjeru Krišjāni Kariņu (JV) rezultāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē