Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas pasts: Preses piegādi daudzviet izdevies krietni paātrināt

Neieguldot papildu līdzekļus, izdevies pilnveidot piegādes procesus, tādējādi abonenti preses izdevumus šoruden daudzviet saņem vairākas stundas ātrāk, intervijā Romānam Meļņikam pastāstījis Latvijas pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Fragments no intervijas:

Lai arī presi iespējams abonēt cauru gadu, ik rudeni gan izdevēji, gan izplatītāji īpaši cenšas uzrunāt esošos un potenciālos klientus – lasītājus.

Tiešām ir saglabājusies tradīcija, ka gada beigās presi abonē vairāk. Šogad tam gatavojamies ar vēl lielāku rūpību nekā citus gadus.

Kas tā mudina darīt?

Jo jūtam, ka ir pieprasījums pēc šāda pakalpojuma gan no klientu, gan izdevēju puses. Jau pagājušajā gadā devām signālu vispirms jau lasītājiem, ka mums šis pakalpojums rūp, mēs gribam to saglabāt, pat redzam, kā attīstīt.

Kā attīstīt?

Piemēram, pārskatot piegādes laikus, ko uzsākām jau šī gada sākumā. Pilnveidojot mūsu iekšējos procesus, pat bez papildu līdzekļu ieguldīšanas aptuveni 50 vietās Latvijā paātrinājām piegādi no vienas līdz pat piecām stundām.

Būtisks progress. Tas nozīmē, ka arī lauku reģionos avīzi pastnieks piegādā no rīta, nevis pēcpusdienā. Kā to panācāt?

Pārskatījām transporta maršrutus no Rīgas uz mūsu reģionālajiem centriem, vienmērīgāk sadalījām iecirkņu noslogojumu. Tāpat pārskatījām darba procesu piegādes punktos, kur pastnieki saņem presi, – ieviesām datu elektroniskas apmaiņas sistēmu adrešu manuālas apkopošanas vietā.

Agrākas piegādes varētu veicināt lielāku interesi par preses abonēšanu?

Mēs uz to ceram. Jau pagājušā gada kampaņa parādīja, ka tas iespējams – pirms tam šajā tirgū bija vērojams stabils kritums, tagad redzējām zināmu stabilizāciju.

Lai noturētu un piesaistītu klientus šim pakalpojumam, esam vienkāršojuši abonēšanu internetā. Iepriekš redzējām, ka abonēšana pasta nodaļā vai pie pastnieka bija populārāka nekā abonēšana internetā, kamēr izdevējiem šī proporcija jau sen ir otrāda. Izvērtējām mūsu abonēšanas rīku mājaslapā – cik tas ērts lietotājiem. Konstatējām, kas jāmaina. Viens piemērs: lai preci ievietotu grozā, iepriekš bija nepieciešamas vismaz desmit darbības, dažkārt pat vairāk. Tas mūsdienās ir krietni par daudz. Šobrīd to esam "nodzinuši" līdz trim datorpeles klikšķiem un ceram, ka oktobrī ieviesīsim vēl vienu uzlabojumu, kas ļaus šo procesu padarīt vēl ātrāku. Papildus tam esam uzlabojuši arī meklēšanas katalogu, padarot to daudz pārskatāmāku.

Visu interviju lasiet otrdienas, 26. septembra avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē