Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pavļuts: Ar nozares organizācijām esmu vienojies par ciešāku sadarbību lēmumos par pandēmiju

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ceturtdien un piektdien divpusēji ticies ar Latvijas Jauno ārstu asociāciju, Latvijas Veselības aprūpes darba devēju asociāciju, Latvijas Slimnīcu biedrību, Latvijas Māsu asociāciju un Latvijas Ārstu biedrību, vienojoties par ciešāku sadarbību lēmumos par pandēmiju.

Kā aģentūru LETA informēja ministra komunikācijas padomniece Lāsma Bindere, ministram un nozares pārstāvjiem bijusi vienota izpratne par solidāru Covid-19 krīzes pārvarēšanu, tostarp atbalstot universitātes un reģionālās slimnīcas, kurās, strauji pieaugot Covid-19 pacientu skaitam, tiek veidotas aizvien jaunas gultas un nodaļas slimnieku ārstēšanai.

Veselības ministrs esot apliecinājis, ka ārstniecības personu mobilizācija šobrīd nav Veselības ministrijas dienas kārtībā. Ņemot vērā nozaru organizāciju pretimnākšanu un brīvprātīgu mediķu iesaistīšanos, tā, visticamāk, arī nebūs nepieciešama, ja vien situācija nekļūs kritiska, norāda Bindere.

Pavļuts arī paudis pateicību visiem, kas bijuši gatavi sniegt atbalstu Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā lielajos stacionāros, tostarp pašvaldību slimnīcām, privātajam sektoram un ārstniecības personām, kuras brīvprātīgi gatavas pieteikties darbam stacionāros.

Jau ziņots, ka Latvijas Māsu asociācija, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība  un Latvijas Jauno ārstu asociācija iepriekš pievienojās Latvijas Ārstu biedrībai, pieprasot veselības ministra demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē