Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pavļuts: VM skeptiska par Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu

Veselības ministrija (VM) ir skeptiska par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšanu, tostarp skolu atvēršanu mazākajām klasēm, šodien preses konferencē teica Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

VM ieskatā epidemioloģiskā situācija, īpaši pēdējās divās dienās, ir ļoti nopietna, un šādos apstākļos nebūtu jāsteidzas ar lēmumiem par būtiskām izmaiņām nosacījumos, uzsvēra ministrs.

Viņš norādīja, ka atbalstītu Covid-19 ierobežošanas pasākumu pastiprināšanu, piemēram, Satiksmes ministrijas priekšlikumu par drošības pasākumiem uz Latvijas robežām, lai mūsu valsts iedzīvotājus pasargātu no īpaši lipīgajiem jaunajiem vīrusa paveidiem no citām valstīm.

Tāpat būtu vēlams ieviest veikalos papildu drošības prasības, piemēram, palielināt kvadratūru uz vienu cilvēku, ieviest rindas kontroli un dot policijai tiesības vērt ciet veikalus, ja šīs prasības netiek ievērotas, sacīja Pavļuts.

Valdībai esot jāņem vērā visi apstākļi. Maziem bērniem iet uz skolu nenozīmē tikai satikties dažādās mājsaimniecībās dzīvojošiem skolēniem un skolotājiem, bet tas nozīmē arī pārvietošanos un pieaugošu sabiedriskā transporta noslodzi, skaidroja Pavļuts.

Tieši tādēļ veselības ministrija ir ļoti piesardzīga un skeptiska par šo soli un vērš valdības uzmanību uz visiem šiem apstākļiem, norādīja ministrs.

LETA jau ziņoja, ka Ministru kabinets ceturtdien vēl neizlēma par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6.aprīlim un atsevišķu ierobežojumu izmaiņām.

Ceturtdien valdība sāka lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6.aprīlim, tomēr valdības sēdei tika izsludināts pārtraukums līdz piektdienai, 5.februārim, plkst.9

Valdība ceturtdien atbalstīja VM informatīvo ziņojumu, kas paredz turpmāk Covid-19 ierobežojumus pārskatīt pēc "luksofora principa".

Tajā pašā laikā tika atlikts jautājums par stingrākiem nosacījumiem klātienes tirdzniecībai un preču sortimenta ierobežojumu atcelšanu pārtikas un higiēnas preču veikalos.

Netika arī izlemts par 1.-2.klases skolēnu mācību atsākšanu klātienē.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no 2020.gada 9.novembra un vairākkārt tikusi pagarināta.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra informāciju, aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 742 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 31 ar koronavīrusu sasirguša cilvēka nāvi.

Starp mirušajiem divi cilvēki ir vecumā no 50 līdz 60 gadiem, viens - vecumā no 60 līdz 70 gadiem, desmit - vecumā no 70 līdz 80 gadiem, 12 - vecumā no 80 līdz 90 gadiem un vēl seši - vecumā no 90 līdz 100 gadiem.

Trešdien Latvijā veikti 11 818 Covid-19 testi, līdz ar to pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī sarucis no 10% līdz 6,3%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 69 400, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 1281, kas ir 1,85% no visiem inficētajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē