Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

SEPLP lūgs Latvijas Radio paskaidrojumu par ētera pārrāvumu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) lūgs Latvijas Radio valdei paskaidrojumu par ētera pārrāvumu ugunsgrēka dēļ, pauda padome.

No radio vadības tikšot prasīta informācija gan par ugunsnelaimes izcelšanās iemesliem, gan par to, kā tiek nodrošināta raidījumu pārraidīšana ēterā ārkārtas situācijās.

SEPLP padomes loceklis Jānis Eglītis tviterī norādījis, ka radio vadībai noteikti būtu jāskaidro, kāpēc pārrāvums ēterā bija tik ilgi.

"Šādos ārkārtas gadījumos būtu jānodrošina ziņu pārraidīšana iespējami īsā laikā, lai klausītāji saprot, kas notiek. Ir LTV infrastruktūra," uzsvēra Eglītis.

Situāciju kā nepieņemamu novērtējis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs: "Nepieņemami, ka ārkārtas situācijā

Latvijas Radio neskanēja kaut minimāla informācija. Tā ir tieša SEPLP atbildība nodrošināt, lai sabiedriskajiem medijiem būtu plāns rīcībai šādos gadījumos."

Rinkēvičs sola pirmdien, 8.janvārī, par šo jautājumu tikties ar padomi.

Savukārt Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, atsākoties radio pārraidei, sacīja, ka gan kapitāldaļu turētāji, gan pats radio, izvērtēs, vai reakcija negadījuma laikā bija vai nebija pietiekama.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Laila Rasima (P) aģentūrai LETA norādīja, ka nākamnedēļ komisijā plānots turpināt vērtēt sabiedrisko mediju apvienošanu pirms trešā lasījuma, tādēļ sēdē piedalīsies gan Latvijas Radio, gan SEPLP pārstāvji, un deputāti tostarp lūgs skaidrot arī minēto situāciju.

Rasimai ir zināms, ka "nopietnām" ārkārtas situācijām Latvijas Radio ir gatavi nekavējoties nodrošināt tiešraidi no mobilās studijas. Vienlaikus komisijas vadītāja pauda, ka ir svarīgi arī operatīvi rīkoties "mazāk ārkārtējās situācijās", lai radio klausītāji zinātu, kas notiek, un lieki nesatrauktos, un lai radio programmas turpinātos ar pēc iespējas mazākām izmaiņām.

Jau ziņots, ka Latvijas Radio ēkā sadūmojuma dēļ piektdien notika darbinieku evakuācija un pāris stundas tika pārtraukti ētera raidījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē