Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

VM plāno veidot jaunu e-veselības sistēmu

Veselības ministrija (VM) visu uzmanību veltīs jau esošajiem e-veselības pakalpojumiem un pieņēmusi lēmumu neattīstīt tās nākamo kārtu, tā piektdien preses brīfingā medijiem paziņoja veselības ministre llze Viņķele (A/P).

Esošā e-veselības sistēma tika radīta pirms vairāk kā desmit gadiem un kopš tā laika prasības un izpratne par nepieciešamajiem produktiem un digitālajiem risinājumiem ir būtiski mainījušās. Jaunu pakalpojumu pievienošana sistēmai ir apgrūtināta, neietekmējot jau esošo pakalpojumu pieejamību, kurus jau tagad atzinīgi novērtējuši ārsti, farmaceiti, kā arī pacienti, teikts ministrijas paziņojumā. 

Pašreizējā e-veselības sistēmā ir ierobežots vienlaicīgo lietotāju skaits, ko nav iespējams palielināt. Turklāt uz e-veselības uzturēšanu konkursa kārtībā nepieteicās neviena informāciju un tehnoloģiju kompānija, kas apgrūtina Nacionālā veselības dienesta (NVD) darbu, pasliktinot tā spējas veikt nepieciešamās reformas nozarē, skaidro ministrijā. 

"NVD izvērtējot sistēmas tehniskos parametrus, pieņemts lēmums nodalīt esošo e-veselību, kuras redzamākās funkcijas ir e-recepte un darba nespējas lapas, no tās trešās kārtas, kas paredzēja vairākus jaunus papildinājumus," norādīja Viņķele.

"Par to, kas un kāda būs jaunā e-veselība, jāatstāj informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares un e-veselības lietotāju pārstāvju rokās. Sagaidu aktīvu NVD un piesaistīto speciālistu darbu, lai pēc iespējas ātrāk varētu informēt par tālākajiem soļiem. Līdz tam brīdim būs pieejami esošie e-veselības pakalpojumi," viņa sacīja.

Veselības ministrija virzīs uz Ministru kabinetu ziņojumu, kurā paredzēts atteikties no tās Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu daļas, kura ir paredzēta jau esošo e-veselības funkcionalitāšu turpmākai attīstībai.

Jau vēstīts, ka pēdējā mēneša laikā, papildus paredzamiem traucējumiem plānveida uzlabošanas darbu dēļ, novēroti vairāki neplānoti traucējumi, kuri negatīvi ietekmē veselības aprūpes speciālistu darbu un pacientu iespējas saņemt tiem nepieciešamos pakalpojumus.

Top komentāri

kas maksās
k
Kas maksās par zaudējumiem? Nu, ne jau līdzšinējā varas kliķe!
edisons
e
Par neveiksmīgu, vai brāķa darbu biznesa cilvēki maksā paši no savas kabatas. Ierēdņiem ir jābūt tieši tāpatās ! Šajā gadījumā pusi no algas tiem gudrīšiem ir jāietur valsts budžeta labā! Kaut arī godīgi būtu, ja brāķis jānosedz vainīgajiem pašiem pilnība! Un ne savādāk! citādi valdībā līdīs visi sliņķi un idioti un nodokļu maksātāji tos apmaksās un valsti dzīs postā.
Seska Smaka
S
Bet protams,kad Kukū ciema cieminieki pieķēzī vecās,par dārgu naudu pirktās apakšbikšeles tad nav ko tur purgāties,nopirks jaunas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Tuvo Austrumu šahs

Iepriekšējās nedēļas beigās pasaules uzmanība bija piesaistīta Irānas "atriebes akcijai" – triecienam pa Izraēlu –, atbildot uz pēdējās iepriekš veikto uzlidojumu Irānas konsulātam ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē