Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bērboka: Sarunām ar Krieviju nav jēgas

Pašreizējā situācijā nav jēgas ar Maskavu risināt jebkādas sarunas par kara pārtraukšanu pret Ukrainu, uzskata Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka.

Līdz 24.februārim, kad Krievija iebruka Ukrainā, Rietumi "izdarīja visu", lai novērstu šo karu, bet Krievijas līderis Vladimirs Putins atbildē "norāva šīs miera sarunas" un "jau pusgadu iznīcina valsti, kas ne pie kā nav vainīga", trešdien intervijā telekanālam ZDF sacīja ministre.

Maskava negrib "pēc būtības un aktīvi risināt sarunas par humānajiem koridoriem", un šādā situācijā nav cita ceļa, kā turpināt "atbalstīt Ukrainu ar bruņojuma piegādēm", skaidroja Bērboka, atgādinot par Berlīnes šīs nedēļas sākumā pausto solījumu par vācu bruņojuma papildu piegādēm vairāk nekā 500 miljonu eiro vērtībā.

Ar bruņojuma piegādēm Ukrainai Vācija iet pa "šauru robežu", ņemot vērā "pašu rezervju absolūto deficītu".

No Kijivas viedokļa "piegādes labāk veikt vakar, nevis šodien", bet Vācijai jādomā arī par savu vidējā posma perspektīvu, jo karš, visticamāk, turpināsies arī nākamgad, sacīja ministre.

Ņemot vērā Vācijas bruņojuma problēmas, militārās rūpniecības uzņēmumi bija spiesti īpaši ražot bruņojumu Ukrainas vajadzībām, sacīja Bērboka.

Viņa atzina, ka valdība kara sākumā bija neizlēmīga bruņojuma piegāžu jautājumā, bet tagad nepieciešamas jaunas, ātras piegādes rudenī, "lai ukraiņi spētu aizstāvēties".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē