Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Borels: Afganistānas krīze radīs migrācijas plūsmas

Radikālās islāmistu kustības Taliban veiktā varas sagrābšana Afganistānā, domājams, izraisīs liela apjoma iedzīvotāju izceļošanu, tomēr ne tik vērienīgu, kāda tika pieredzēta Sīrijas pilsoņkara laikā 2015. un 2016.gadā, otrdien sacīja Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

"Neviens nezina, cik lielas būs [migrācijas plūsmas]. Ne tik lielas kā Sīrijas karā, bet tas būs atkarīgs no situācijas evolūcijas valstī," Eiropas Parlamenta debatēs Strasbūrā sacīja bijušais Spānijas ārlietu ministrs.

Afgāņi "izceļos, ja talibi viņiem to ļaus", piebilda Borels, tāpēc ES aktīvāk jāsadarbojas ar Afganistānas kaimiņvalstīm, kur nonāks vairums bēgļu.

Eiropas Komisija (ES) šomēnes rīkos forumu par mītnesvietas maiņas jautājumiem un vēlas, lai ES dalībvalstis pauž apņemšanos attiecībā uz riskam pakļauto cilvēku, kam ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība, uzņemšanu.

Nākamo mēnešu gaitā turpināsies darbs pie kopīgas pieejas izstrādes šajā lietā, sacīja ES augstākais diplomāts.

"Mēs negribam radīt aicinošu efektu, bet mēs gribam aizsargāt daudzus afgāņu cilvēkus, kas ir pelnījuši mūsu aizsardzību," viņš sacīja.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi augustā izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī galvaspilsēta Kabula.

Vienīgā Afganistānas province, kas nebija nonākusi talibu kontrolē, līdz pat pēdējam laikam bija Pandžšīra, bet talibu vadība pagājušo pirmdien paziņoja, ka islāmistu kustība ieņēmusi arī šo provinci.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē