Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Citskovskis: Uzticēšanās publiskajai pārvaldei Latvijā ir zemāka nekā vidēji ES

Uzticēšanās publiskajai pārvaldei Latvijā ir zemāka nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), tādēļ ir daudz jādara ar maziem ikdienas darbiem, lai vairotu sabiedrības uzticēšanos, starptautiskajā konferencē "VID 30. Transformācija un ilgtspēja", sacīja Valsts kancelejas (VK) direktors Jānis Citskovskis.

Eiropas Komisija ir analizējusi izaicinājumus, ar ko saskaras valsts pārvaldes, tostarp digitalizācija, demogrāfiskās pārmaiņas, starpnozaru izaicinājumi, klimata pārmaiņas un pieaugoši izdevumi.

Citskovskis norādīja, ka ir jāveido vienota un efektīva valsts pārvalde, jāpievērš uzmanība cilvēkresursu attīstībai, politikas un regulējumu kvalitātei, tāpat arī nepieciešama atbalsta funkciju centralizācija, vieda darba vide, kā arī inovāciju attīstība.

Vienlaikus akcentējot dažādas krīzes pēdējos gados, Citskovskis sacīja, ka "mums jāņem visas šīs krīzes, kuras viena otru papildina".

Tostarp jāspēj reaģēt ne tikai uz krīzēm, bet arī jāspēj izmainīt nākotne. "Valsts pārvaldei jāspēj sagatavoties un veidot nākotni," sacīja VK direktors.

Atzīmējot VID pastāvēšanas 30.gadadienu, šodien Rīgā notiek starptautiska konference "VID 30. Transformācija un ilgtspēja".

Konference veltīta pašlaik būtiskākajiem nodokļu administrācijas attīstības jautājumiem - izcilas klientu pieredzes veidošanai, drošības izaicinājumiem un iespējām, ko paver mūsdienīga un efektīva datu apstrāde un analīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē