Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Erdogans: Turcija nevērtē pozitīvi Somijas un Zviedrijas pievienošanos NATO

NATO dalībvalsts Turcija nevērtē pozitīvi Somijas un Zviedrijas pievienošanos aliansei, piektdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, apsūdzot Skandināvijas valstis par atbalstu kurdu kaujiniekiem.

"Mūsu viedoklis nav pozitīvs. Skandināvijas valstis ir kā teroristu organizāciju siltumnīca," žurnālistiem pēc piektdienas lūgšanām Stambulā pavēstīja Erdogans.

Viņš norādīja, ka Turcijas iepriekšējā vadība jau 1952.gadā "pieļāva kļūdu", piekrītot Grieķijas uzņemšanai NATO. 1952.gadā abas valstis pievienojās pirms trim gadiem dibinātajai aliansei. 

"Mēs kā Turcija nevēlamies pieļaut otru kļūdu tajā pašā jautājumā," paziņoja Erdogans. Starp Grieķiju un Turciju jau sen pastāv domstarpības par teritoriāliem jautājumiem Egejas jūrā un par tiesībām uz dabasgāzes iegulu izpēti Vidusjūras austrumdaļā.

Erdogans apsūdzēja Skandināvijas valstis par patvēruma sniegšanu Turcijā aizliegto Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) un galēji kreisās Revolucionārās tautas atbrīvošanas partijas-frontes (DHKP-C) biedriem.

Gadu desmitiem Zviedrija un Somija ievēroja militāro neitralitāti, tomēr abās valstīs gan sabiedrības, gan politiķu vidū atbalsts dalībai NATO pieaudzis pēc tam, kad 24.februārī Krievija sāka plašu uzbrukumu Ukrainai.

Turcija ir piegādājusi Ukrainai kaujas bezpilota lidaparātus, tomēr nav pievienojusies rietumvalstu noteiktajām sankcijām pret Krieviju.

Ankarai ir labas attiecības gan ar Ukrainu, gan Krieviju, tādēļ tā uzņēmusies vidutāja lomu miera sarunās un ir piedāvājusi rīkot abu valstu līderu tikšanos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē