Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Makrons: Neviena valsts nedrīkst palikt vienaldzīga Ukrainas kara jautājumā

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien brīdināja valstis nepalikt neitrālām attiecībā uz Krievijas kara Ukrainā nosodīšanu, paziņojot, ka Maskavas iebrukums ir jauna imperiālisma forma.

Uzstājoties ANO Ģenerālajā asamblejā, Makrons arī uzsvēra, ka jebkuras sarunas par vairāk nekā sešus mēnešus ilgā kara izbeigšanu var būt veiksmīgas tikai tad, "ja tiek ievērota Ukrainas suverenitāte, atbrīvota tās teritorija un aizsargāta tās drošība".

Makrons karu padarīja par savas runas centrālo tēmu, norādot, ka šis konflikts draud radīt pasauli, kurā ikvienas valsts drošība un suverenitāte "vairs nav atkarīga no spēku līdzsvara, no alianšu spēka, bet gan no bruņotu grupējumu un kaujinieku spēka".

"Kurš no klātesošajiem var aizstāvēt domu, ka iebrukums Ukrainā neattaisno nekādas sankcijas?" viņš jautāja. "Kurš no jums šeit var iedomāties, ka dienā, kad kaut kas līdzīgs ar spēcīgāku kaimiņu notiks ar jums, no reģiona, no pasaules būs klusums?"

Makrons aicināja Apvienoto Nāciju Organizācijas dalībvalstis "rīkoties tā, lai Krievija atteiktos no kara ceļa", un uzsvēra, ka neiejaukšanās šajā jautājumā nav risinājums.

"Tie, kas šodien klusē, patiesībā savā ziņā ir līdzvainīgi jauna imperiālisma, jaunas kārtības, kas samīda pašreizējo kārtību, radīšanā, un tad nav iespējams miers," viņš teica. "Karš Ukrainā nedrīkst būt konflikts, kas kādu atstāj vienaldzīgu."

"Mēs šeit nerunājam par nometnes izvēli starp austrumiem un rietumiem, starp ziemeļiem un dienvidiem," uzstāja Francijas prezidents. "Tas, par ko mēs runājam, ir ikviena atbildība – ikviena, kas ir apņēmies ievērot [ANO] Statūtus un mūsu kopīgo, vērtīgo labumu – mieru."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē