Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Merkele: Svarīgākais uzdevums ir saglabāt vienotu Eiropu

Vācijas kanclere Angela Merkele piektdien paziņojusi, ka "tuvāko gadu laikā īpaši svarīgs uzdevums" būs Eiropas vienotības saglabāšana.

Savā ikgadējā lielajā vasaras preses konferencē Merkele uzsvēra, ka turpinās iestāties par vienotu Eiropas Savienību (ES), neskatoties uz to, ka Donalda Trampa nonākšana ASV prezidenta amatā pakļāvusi transatlantiskās attiecības "smagam spiedienam".

Tajā pašā laikā viņa pauda atbalstu Trampa uzsāktajam dialogam ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Mums jāpierod pie fakta, ka Savienoto Valstu prezidenta un Krievijas prezidenta tikšanās kļūst par normalitāti," komentējot ziņas, ka Tramps plāno uzaicināt Putinu uz Vašingtonu, atzina kanclere.

Viņa pauda cerību, ka Baltā nama saimnieks ar Kremļa līderi apspriedīs kodolatbruņošanos, norādot, ka abu šo lielvalstu bruņojumā ir 90% no visiem pasaules kodolieročiem.

Merkele savā tradicionālajā vasaras preses konferencē arī atzina, ka nesenā valdības krīze, ko izraisīja konflikts par imigrācijas politiku, valdošajai "lielajai koalīcijai" maksājusi sabiedrības uzticību, kuras atgūšanai vajadzēs lielas pūles.

 

Top komentāri

Rems
R
Manuprāt vienotība pamatos var balstīties uz kopējām vērtībām, ne vienu dominanci par citiem..
aizrādījums Merkelei
a
Tu to nesasniegsi pielaižot Vāciju un Eiropu pilnu ar musulmaņiem. Tā ir Eiropas kolonizācija.
reptilis
r
Merkele var tikties ar Putinu...būvēt gāzes vadu...,lai Krievijai ir nauda par kuru var bruņoties....Makarons var braukt pie Putina un Putins pie Makarona ....un viņi ir labie ...pareizie...baltie un pūkainie:)))...a Tramps piegādā ieročus Ukrainai...bliež Krievijas algotņus Sīrijā....un viņš ir sliktais?! Būsim godīgi - transnacionālajai banķieru elitei ,kurai pieder lielais vairums masu informācijas līdzekļu,nepatīk ,ka Tramps cenšās atjaunot ražošanu ASV .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē