Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Moraveckis: Krievija varēja incidentu ieplānot, lai sanaidotu Poliju un Ukrainu

Polijā Ļubļinas vojevodistes Pševoduvas ciema lauksaimniecības uzņēmumā trāpījusi raķete bija padomju ražojumu un tā, pēc visa spriežot, bija Ukrainas bruņojumā, trešdien sacīja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, norādot, ka nevar izslēgt apzinātu provokācijas scenārija sagatavošanu no Kremļa puses, lai sanaidotu Poliju un Ukrainu.

Krievija otrdien veica masīvu raķešu triecienu Ukrainas teritorijai, un daļa raķešu trāpīja Ukrainas rietumos, arī Polijas-Ukrainas robežas tuvumā, Polijas Nacionālās drošības padomes sēdē sacīja premjers.

Tas rada "ideālu variantu", lai krievi varētu sarīkot provokāciju pret Poliju, viņš skaidroja.

Kaut arī patlaban ir zināms, ka Polijā nokritusī raķete, pēc visa spriežot, bija Ukrainas, "nevar izslēgt nekādus scenārijus", sacīja Moraveckis.

"Mēs lieliski zinām, ka krievi var izmantot propagandu, bet var arī ieplānot zināma veida darbības. Vienmēr ir jāapzinās, ka tas viss notiek nežēlīga pret Ukrainu izvērsta kara apstākļos. Attiecīgi Krievija, kas steigā atkāpās no Hersonas, varēja vēlēties uzkonstruēt tādus notikumus, kur uzbrukums būtu viens no papildu vai galvenajiem elementiem, lai sanaidotu Poliju un Ukrainu," uzsvēra premjers.

Visi Polijas dienesti atrodas gatavības stāvoklī, lai saistībā ar šo incidentu garantētu valsts drošību, sacīja premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē