Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rezņikovs: Ukraina jau ir NATO austrumu flanga valsts

Ukraina jau faktiski darbojas kā NATO austrumu flanga valsts, aizsargājot "demokrātisko, civilizēto Eiropu no barbariskās Krievijas", un sagaida, ka NATO samitā Viļņā alianse skaidri pateiks, kad un kā Ukraina varēs kļūt par pilntiesīgu tās dalībvalsti, paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Intervijā ASV raidsabiedrībai "Voice of America" ("Amerikas Balss") Rezņikovs uzsvēra, ka Eiropas aizsargāšana Ukrainai "nav tikai abstrakts jēdziens".

"Pateicoties sadarbībai ar alianses dalībvalstīm, mēs jau esam guvuši iespaidīgus rezultātus cīņā pret Krieviju," paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs, uzskaitot, ka ir savākts "neticami dažāds ieroču un aprīkojuma arsenāls", izveidoti sarežģīti loģistikas maršruti no NATO dalībvalstīm, rīkotas apmācības NATO dalībvalstīs.

"Tādu sadarbību mēs turpināsim nostiprināt arī nākotnē," viņš solīja.

Rezņikovs paziņoja, ka tagad "visa valsts gaida skaidrību: kad un kā mēs kļūsim par pilntiesīgu alianses dalībvalstīm". Kā viņš paskaidroja, Ukrainas Aizsardzības ministrija un Bruņotie spēki pašlaik cenšas "panākt maksimālu operatīvo savienojamību ar NATO dalībvalstīm".

"Mūsu mērķis ir izpildīt visu, kas ir Aizsardzības ministrijas un Ukrainas Bruņoto spēku kompetencē, visas praktiskās lietas sagatavot tā, lai Viļņā [gaidāmajā NATO samitā] būtu maksimāli brīva telpa nepieciešamo lēmumu pieņemšanai valstu vadītāju līmenī," informēja Rezņikovs, kurš ceturtdien piedalās NATO un Ukrainas aizsardzības ministru sanāksmē.

NATO Viļņas samits norisināsies šā gada 11.jūlijā un 12.jūlijā. Samita darba kārtībā gaidāmas diskusijas par aizsardzības izdevumu palielināšanu, reakciju uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Alianse varētu izstrādāt jaunus aizsardzības plānus un stiprināt Austrumu flangu, kā arī runāt par Ukrainas iespējamo uzņemšanu NATO.

Ukrainas amatpersonas jau ilgstoši ir pieprasījušas skaidru plānu valsts uzņemšanai NATO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē