Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Stoltenbergs: Visas NATO dalībvastis atbalsta Ukrainas uzņemšanu aliansē

Visas NATO dalībvalstis piekrīt Ukrainas uzņemšanai aliansē, tomēr pašlaik galvenā uzmanība ir jāpievērš tam, lai palīdzētu Kijivai uzvarēt Krieviju karā, piektdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Tā viņš izteicās, pēc vizītes Kijivā uzrunājot piektdien ASV Gaisa spēku bāzē Ramšteinā, Vācijā, notiekošās Ukrainas sabiedroto kontaktgrupas kārtējās sanāksmes dalībniekus.

Stoltenbergs arī pavēstīja, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pieņēmis ielūgumu piedalīties jūlijā Viļņā gaidāmajā NATO samitā.

Iepriekš tika ziņots, ka jautājums par Ukrainas uzņemšanu NATO varētu tikt izskatīts jau vasarā, tomēr pats process formālai Ukrainas uzņemšanai varētu ilgt vairākus mēnešus.

Stoltenbergs arī žurnālistiem sacīja, ka pēc kara beigām Ukrainai ir jānodrošina kaut kādas sviras, lai "novērstu jaunus uzbrukumus".

Jau vēstīts, Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss ceturtdien paziņoja, ka Ukrainas iestāšanās NATO nebūs strauja, paskaidrojot, ka tādus lēmumus nevajadzētu pieņemt tikai solidaritātes jūtu iespaidā.

Stoltenbergs ceturtdien pirmo reizi kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma ieradās Kijivā, kur paziņoja, ka Ukrainas dalība NATO un drošības garantijas Ukrainai būs viens no nozīmīgākajiem alianses samita darba kārtības jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē