Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tūristi Itālijā: Ar katru dienu ierobežojumu kļūst vairāk, tomēr cilvēki aizvien bauda atpūtu

Ar katru dienu ierobežojumu atpūtai kļūst vairāk, tomēr cilvēki aizvien to bauda un priecājas, aģentūrai LETA pastāstīja slēpošanas kūrortā Livigno, Itālijas Lombardijas apgabalā esoša tūriste no Latvijas, kura gan kopā ar vīru nolēmusi atgriezties mājās pirms plānotajām ceļojuma beigām.

Ceļotāja stāstīja, ka, piemēram, no otrdienas slēgts termālo baseinu SPA. Slēpošanai ierobežojumi gan noteikti nav un viņa novērojusi, ka atpūtnieki šo iespēju aizvien aktīvi izmanto. Gaisotni kūrortā kopumā viņa raksturoja kā relaksētu, cilvēki aizvien priecājoties, atpūšoties, tostarp, arī ģimenes ar maziem bērniem. Sejas maskas neviens nelietojot un kūrorta darbinieki, vaicāti par ieteikumiem saistībā ar vīrusa izplatību, mierina un aicina neuztraukties. Arī lidostā, kur pāris interesējies par automašīnas nomu un iespēju ar to izbraukt ārpus valsts robežas, esot aicināti nesatraukties.

Viņa atzina, ka, dodoties iepriekš izplānotajā ceļojumā, ar vīru nolēmuši izvairīties no lielu publisku pasākumu apmeklēšanas, bet vairāk pievērsties dabas baudīšanai. "Pastaigu takas, pārgājieni ir mūsu ikdiena," viņa sacīja.

Tomēr šodien arī pastaiga gar kalnu upi, kur cilvēki bija sakāpuši nelielā āra termālajā baseinā, noslēgusies ar policijas ierašanos, kas paziņojusi, ka tiek ierobežota pulcēšanās šādās vietās. Vēlāk gan tūristi jau atkal bija sakāpuši baseinā, novēroja pāris.

Viņa atcerējās, ka pirms brauciena tika ziņots par aptuveni padsmit Itālijā ar jauno vīrusu saslimušajiem. Tagad to skaits sasniedz 283.

Ceļotāja atzina, ka pieaugošais saslimšanas gadījumus skaits satrauc. Viņa gan skaidroja, ka lielākais satraukums nav par slimību kā tādu, bet par iespējamiem jauniem pārvietošanās ierobežojumiem, jo mājās ir palikuši divi mazi bērni. 

Lai gan ceļojums bija plānots līdz 28.februārim, šodien pāris plāno sākt ceļu mājup ar īres automašīnu. 

Ceļotāja skaidroja, ka lidojums mājup bija plānots piektdienas vakarā no Bergamo lidostas. Lidojuma biļetes viņi nav mēģinājuši samainīt, jo tās tuvākajām dienām divām personām maksā ap 900 eiro. Savukārt lidot no citas lidostas, kas ir tuvāk Milānai, ceļotāji nevēlējās. 

Sieviete arī stāstīja, ka zvanījusi uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni, interesējoties, vai ir iespēja pēc ceļojuma ierasties kādā slimnīcā un pārbaudīt, vai ceļotāji nav inficējušies, tomēr viņiem norādīts, ka tas nav jādara, bet gan jānovēro sava veselība un, parādoties konkrētiem simptomiem, jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Viņa gan atzina, ka pēc ceļojuma apsver iespēju divas nedēļas neapmeklēt darbu, savukārt vīram ir iespēja strādāt attālināti. Ceļojuma laikā pāris esot centies ievērot īpašu piesardzību, kā arī patlaban vēro savu veselību, kā ieteikuši speciālisti.

Kā vēstīts, Itālijā koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ pagaidām neviens Latvijas valstspiederīgais nav vērsies pēc palīdzības Latvijas vēstniecībā, aģentūrai LETA aktuālo informāciju otrdienas vakarā sniedza Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris. 

Tāpat Beķeris atgādināja, ka ārkārtas situācijā cilvēki ir aicināti sazināties ar Latvijas vēstniecību Itālijā pa tālruņa numuru +39 06 8841 237, vai arī zvanīt Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantam pa tālruni +371 26337711, vai sūtīt e-pastu uz adresi [email protected].

Itālijā gadījumu skaits, kad konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, pieaudzis līdz 283. Visvairāk inficēšanās gadījumu konstatēti Itālijas ziemeļdaļā - 212 gadījumi Lombardijā, 38 -Veneto, 23 - Emīlijā-Romanjā un trīs Pjemontā, sacīja Borrelli.  

Koronavīruss vissmagāk skāris Ķīnu, kur uzliesmojumā miruši vairāk nekā 2500 cilvēku, tomēr Pasaules Veselības organizācija brīdina, ka koronavīruss joprojām var izvērsties pandēmijā.

Ārpus kontinentālās Ķīnas reģistrēti vairāk nekā 2000 inficēšanās gadījumu un 30 nāves gadījumu.

Latvijas Veselības ministrija (VM) no 24.februāra par koronavīrusa Covid-19 skartajām valstīm vai teritorijām, uz kurām attiecināti īpaši pasākumi noteikusi Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, kā arī Itālijas Lombardijas un Veneto apgabalus. 

Speciālisti iesaka izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz minētajām koronavīrusa Covid-19 skartajām valstīm vai teritorijām, kā arī ceļojuma laikā ievērot vispārējos profilakses pasākumus un sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Ceļotājiem, kuri atgriežas no šīm vietām, jānovēro sava veselība turpmākās 14 dienas. Parādoties saslimšanas simptomiem, piemēram, paaugstinātai ķermeņa temperatūrai, klepum, rīkles iekaisumam un apgrūtinātai elpošanai, VM iesaka ierobežot kontaktus ar ģimenes locekļiem un citām personām, nekavējoties zvanīt 113 un informēt ārstniecības personas par simptomiem un ceļojumu uz koronavīrusa Covid-19 skartajām valstīm vai teritorijām. 

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvji arī informējuši, ka pirmdien Eiropas Komisijas Veselības drošības komiteja un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra rīkotajā telefonkonferencē secināts, ka satiksmes ierobežojumi patlaban nav nosakāmi - tomēr visas aviosabiedrības ir informētas par attiecīgajiem pārbaudes mehānismiem.

 

Top komentāri

esunes
e
Kādas 14 dienas?Atklāja taču ka vajag 24 dienas.
ha-ha-ha
h
"Gaisotni kūrortā kopumā viņa raksturoja kā relaksētu" + "kura gan kopā ar vīru nolēmusi atgriezties mājās pirms plānotajām ceļojuma beigām"
P.
P
Cūcība. Nav iespējams pārbaudīties pēc atgriešanās no Itālijas!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē